Сензациите в пресата: Левски уреди лиценза!

И още: "Италианци купуват Краев за 500 000 евро", "Божинов побъркал Петев за 16-те минути срещу Италия"

Сензациите в пресата: Левски уреди лиценза!

Сензациите в българските спортни издания от днес, вторник, 31-и януари 2015 година:

 

"Меридиан мач": Левски уреди лиценза!

 

Темата с ев-ролиценза на Левски е завладяла всички на „Герена". Вчера из клубните офиси се разнесе упорит слух, че собственикът Тодор Батков е уредил всичко и със сигурност клубът ще може да се изявява в Лига Европа, стига да се класира. Точно това бе обещал собственикът при завръщането си от чужбина преди два дни.

 

Според сигурна информация на „Меридиан Мач" Тодор Батков е намерил по-голямата част от необходимите пари, но не цялата сума, която се дължи. Тя е в размер на 805 000 лв., а от „Герена" разкриха, че осигурените от боса пари са около 500 000 лева. Днес ръководството на Левски ще има много работа, защото ще трябва да разсрочи спешно плащанията на останалите около 305 000 лева, за да може „сините" да вземат лиценз. Това няма да е чак толкова трудна задача, защото с осигурените от Батков пари все пак ще може да се платят по-голямата част от задълженията.

 

„Меридиан Мач" се свърза по-рано през деня и с други отговорни фактори в клуба, които далеч не бяха толкова сигурни в лиценза. Очевидно обаче в напечените последни часове Тодор Батков е взел всичко в свои ръце и за пореден път ще уреди финансовите проблеми на клуба.

 

"Меридиан мач": Италианци купуват Краев за 500 000 евро

 

Големият талант на Левски и българския футбол Божидар Краев почти сигурно ще напусне „сините" още през лятото, научи „Меридиан Мач". Основен кандидат за правата на играча към днешна дата не е клуб, а мениджърска компания от Италия. Агентите от Апенините са били в София и са говорили на място за футболиста с ръководството на клуба. Нови разговори ще има през лятото, като не е изключено да се стигне до договор между двете страни. Идеята на агенцията е да вземе правата на Краев, след което да го препродаде в избран от тях момент за повече пари.

 

Ябълката на раздора засега се оказва сумата, която искат да извадят италианците. Тяхната оферта е за 500 000 евро, докато от „Герена" настояват за поне 700-800 000 евро. Преговорите ще продължат, но при сериозната финансова криза при „сините" не е изключено да се съгласят да клекнат и на предложеният половин милион. Той би помогнал много на клуба. Съществува вариант италианците да откупят Краев, а след това да го пуснат отново в Левски, докато му намерят друг клуб, което би било оптималният вариант за „сините".

 

"Меридиан мач": Божинов побъркал Петев за 16-те минути срещу Италия

 

Нападателят на Тернана Валери Божинов буквално е подлудил селекционера на националния тим Ивайло Петев в седмиците преди мача с Италия, научи   „Меридиан Мач". Както е известно, Божинов    не присъстваше в първия списък на легионерите. Научил за решението на Ивайло Петев да не го повика, той е счупил телефона  на  бившия треньор на Лудогорец с молба да го включи на всяка цена в състава. Двубоят със „скуадрата" е много специален за Божинов, който си е наполовина италианец. Все пак той живее на Ботуша от 2000 г., като от тогава до днес, е напускал Италия единствено заради престоите в Манчестър Сити, Спортинг Лисабон и Левски.

 

Валери обещавал какво ли не на Петев, само и само да попадне в състава. Не случайно той го хвалеше много във всяка своя медийна изява преди срещата. В крайна сметка селекционерът склонил и Божинов влезе на мястото на Петър Занев в списъка на легионерите. Освен това играчът на Тернана записа и 16 минути в мача, завършил 2:2, като според мнозина влизането му бе голяма грешка на Петев.

 

В шестте двубоя на България с Италия от 2004 г. насам, Божинов е играл само в три. Първият е на европейското в Хърватска (1:2), вторият при 0:2 в квалификациите за световното през 2010 г., а последният - онзи ден.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Защитник на Лудогрец е №1 в Европа

Фон Витри има най-много асистенции през сезона до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки