Близо 500 кикбоксьори ще участват на държавното първенство в Шумен

Заради огромния интерес има вариант в бъдеще състезанията да се провеждат на стадиона

Близо 500 кикбоксьори ще участват на държавното първенство в Шумен

Близо 500 кикбоксьори от 40 клуба в България се очаква да участват в държавното първенство по кик бокс в стилове "лоу кик" и "киклайт контакт", което ще се проведе в Шумен на 4 и 5 април. Това съобщи zа БТА Свилен Марински - председател на спортния клуб "Шуменска крепост", организатор на състезанието.

По думите му интересът към надпреварата в Шумен всяка година се увеличава толкова много, че състезателите, заявили участие в турнира в областния град, са "прецедент не само за Шумен, но и за България". Според него поради значително повишаващият се интерес към състезанието в Шумен се обмисля вариант срещите на турнира през следващата година да започват ден по-рано и да се провеждат в по-голяма зала или на открито, например на градския стадион, за да могат повече зрители да наблюдават надпреварата.

Настоящото първенство по кик бокс в Шумен ще започне в 9.00 часа на 4 април в зала "Младост" в областния град, а официалното откриване ще се състои час по-късно. Състезанието ще продължи на същото място на следващия ден.

От домакините участие ще вземат 16 състезатели във всички възрастови групи и дисциплини. Световният шампион по муай тай от завършилото наскоро първенство в Тайланд Християн Тотев и бронзовият медалист от състезанието Пламен Борисов от шуменския клуб няма да участват в турнира. "Те получават заслужена почивка след тежкото първенство, на което завоюваха призовите отличия", допълни Марински.

Той допълни, че клубът в областния град има амбиции да посрещне и кръг от европейския шампионат, но към момента единственият проблем е материалната база в Шумен. Според него това е още една причина състезанията в града да се провеждат на открито пред повече зрители.

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки