Англия заслужи 1:1 в Торино с красив гол на резервата Таунзънд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Конте бе посрещнат радушно на стадиона на Ювентус, а Хари Кейн за първи път игра като титуляр за Англия

Англия заслужи 1:1 в Торино с красив гол на резервата Таунзънд (ВИДЕО+СНИМКИ)
Италия и Англия направиха 1:1 в контрола на „Ювентус Стейдиъм” в Торино. „Адзурите” биха островитяните с 2:1 през лятото на Мондиала в Бразилия, но и двата отбора отпаднаха още в групата, а тази вечер „светецът” Грациано Пеле даде аванс на Италия преди почивката, а резервата Андрос Таунзънд изравни с красиво попадение в 79-ата минута.

Напрежението в италианския лагер бе огромно. Преди мача Италианската футболна федерация скри надписа „32 скудети” на „Ювентус Стейдиъм”, а феновете на Юве скъсаха от критики Антонио Конте в социалните мрежи заради контузията на Маркизио. Въпреки това, Конте бе посрещнат топло на стадиона на Юве, но имаше и много празни места. Спечелилият три поредни титли с „бианконерите” пусна Едер за първи път като титуляр след изравнителния гол за 2:2 в София срещу България, докато Мирко Валдифиори от Емполи направи пълен дебют.

Хари Кейн за първи път беше титуляр за Англия след дебюта с мигновен гол от пейката срещу Литва в евроквалификация. Тио Уолкът започна от първата минута за сефте от септември 2013-а, Уейн Рууни играеше по-изтеглен назад, а Фил Джоунс изненадващо бе халф.

Полузащитникът на Лацио Марко Пароло накара Джо Харт да избива зрелищно под напречната греда в началото. Дармина се впусна по левия фланг и пусна успоредно за Едер, но Ягиелка изби пред крака му. Киелини пък засече центрирането от корнера над целта.

Англия нямаше опасна атака, но с първата опасна такава нацели греда. Хари Кейн свали центриране на Делф с глава за Рууни, който с воле заби в земята и топката параболично се удари в напречната греда зад Буфон.



В 29-ата минута Киелини финтира Фил Джоунс вляво и центрира за Грациано Пеле, а нападателят на Саутхемптън технично отклони с глава в далечния долен ъгъл за 1:0.



Пеле не успя да засече още едно центриране, този път на Флоренци, а Крис Смолинг се контузи и Ходжсън върна Фил Джоунс в защита.

Втората част започна с отлично спасяване на Джо Харт. Дармиан развинти Натаниел Клайн и пусна в коридор за Едер, но Харт разпери ръце и спаси. Италианските коментатори сравниха тази намеса с познатите действия на Мануел Нойер. Последва лоши изчистване, но Пеле направи добавка в аут.

Хари Кейн стреля от външната страна на мрежата, а после комбинира добре с Рууни и Гибс остана на чиста позиция вляво, но също би от грешната страна на мрежата в близкия ъгъл.

Англия натисна въпреки многото спирания на играта за смени, Киелини сбърка и Рууни стреля от чиста позиция, Буфон обаче спаси. Хари Кейн пусна на средна височина за Рууни, той отклони към вратата, но Ранокия успя да закачи и топката мина леко встрани.

Андрос Таунзънд и Райън Мейсън, и двамата от Тотнъм, влязоха в игра след 70-ата минута и бързо изработиха изравнителен гол в 79-ата. Мейсън надигра прекия си пазач и подаде за Таунзънд, който си нагласи и по диагонала от 20-ина метра красиво прониза Буфон за 1:1.

Капитанът на Италия попречи на Рууни да вкара победен гол и един на един изби опита на нападателя да мушне през краката му.

„Скуадрата” също имаше шанс да спечели, но след двойни подавания с Имобиле и Васкес, Антонели шутира покрай гредата.

На 12 юни Италия гостува на Хърватия в много важна евроквалификация, докато Англия ще играе контрола с Ейре на 7 юни.

 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки