Националите играят контрола, най-вероятно срещу Турция

Ивайло Петев е поискал проверката преди квалификацията с Малта

Националите играят контрола, най-вероятно срещу Турция

Националният отбор ще изиграе контрола на 8 юни, 4 дни преди евроквалификацията в Малта, пише "24 часа". Най-вероятният съперник е Турция, като преговорите вече са в напреднала фаза и всеки момент може да се подпише договор. Мачът по всяка вероятност ще бъде в Истанбул или Одрин.


Проверката е била по настояване на новия селекционер Ивайло Петев, който държи да има игрова практика на състава.

Петев стартира кариерата си с 2:2 срещу Италия в София. Мачът с Малта е доста важен за нашите, защото хиксът на „Васил Левски" срещу островитяните струва оставката на Любослав Пенев. С него почти загубихме и шансове да се борим за третото място групата, което ни дава право на бараж.

Сега една победа ще ни доближи до Норвегия, която е на 4 точки, и имаме директен мач пред собствена "публика. При една грешна стъпка на скандинавците нашите могат да се промушат напред до директните елиминации. Хърватия и Италия единствено ще спорят кой от двата отбора ще бъде първи в квалификационната ни група.

Контролата отново е уредена от президентана БФС Борислав Михайлов, който се видял с колегата си по време на конгреса на УЕФА.

Поне 2 седмици ще трябва да почива бившият футболист №1 на България Симеон Славчев, които се е разминал с тежка контузия срещу Италия. В крайна сметка резонансът показал, че единствено има раз-тежение на връзките, и ще му трябва малко почивка.

Славчев в момента е под наем в английския „Болтън", след като подписа договор с португалския „Спортинг" и се оказа ненужен. Той дори бе пратен да тренира във втория отбор, преди да си намери къде да отиде поне до края на сезона.

Националният селекционер Ивайло Петев имал намерение да пътува до Кардиф, за да гледа мача на младежите снощи и дебюта на Антони Здравков като селекционер на тима. В последния момент обаче плановете му пропаднали. Той обаче ще бъде на всички мачове на юношите по време на европейското първенство през май в България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки