Днес е жребият за европейското за юноши до 17 години у нас

Всички отбори ще бъдат равнопоставени

Днес е жребият за европейското за юноши до 17 години у нас
Всички отбори, участници на европейското първенство за юноши до 17 години от 6 до 22 май, на което България е домакин, ще бъдат равнопоставени на жребия.
 
Той ще се тегли днес от 14 часа в хотел „Сънсет Ризорт" в Поморие. 16-те финалиста на европейското ще бъдат поставени в една урна. Жребият ще изтегли треньор №1 на България за миналия век Димитър Пенев.
 
На церемонията, която по сценарий трябва да продължи около 30 минути и ще се излъчва пряко по „Евроспорт" и БНТ 1, ще присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
 
Ще присъстват високопоставени представители от УЕФА, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, отговорникът в изпълкома за националните отбори Емил Костадинов, екснационалният селекционер Димитър Димитров-Херо.
 
Селекционерът на юношите Александър Димитров обаче ще бъде в Благоевград, където неговият тим има поредна проверка с Македония преди финалите.
 
България ще бъде в група „А" на първа позиция в групата. Така нашите откриват шампионата с мач на 6 май в Стара Загора. Другите градове домакини са Бургас, Сливен и Созопол.
 

Финалът на 22 май е на стадион „Лазур". Купата на шампиона ще връчи лично президентът на УЕФА Мишел Платини. Той ще бъде и на откриването на първенството. Стилиян Петров, който е патрон на шампионата, също ще е на стадиона. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки