Анахайм спечели четвърта поредна победа в НХЛ

Резултатите от НХЛ

Анахайм спечели четвърта поредна победа в НХЛ
Анахайм записа четвърта поредна победа в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) и остана начело на генералното класиране, с което е на път да донесе домакинско предимство на Западната конференция в битката за купа "Стенли".
 
"Патоците" надвиха с 5:1 Едмънтън в сряда вечер. Франсоа Бошемен даде начало на головата серия на Анахайм след 3:43 минути игра в първата третина на мача, а Нейт Томпсън добави още една шайба само шест минути по-късно. И за двата гола асистира Якоб Силфверберг. Кори Пери реши мача в средата на втората третина и Симон Деспре покачи на 4:0 секунди по-късно, а единственото попадение в полза на Едмънтън падна в началото на последната част на срещата.
 
Райън Нюджънт-Хопкинс успя да преодолее Фредерик Андерсен, който спаси останалите 22 удара към вратата си. Анахайм е лидер в НХЛ с актив от 107 точки и води с четири пред Сейнт Луис. Битката на запад обаче все още не е приключила, защото Сините са с мач по-малко, който може да ги доближи на два пункта. Отборът на Питсбърг е изправен пред угрозата да стартира плейофите от "уайлдкард" местата, след като Пингвините загубиха с 1:4 у дома срещу стария съперник от Атлантическата дивизия Филаделфия. Сидни Кросби и компания са с актив от 95 точки, колкото има и намиращият се на седмо място на изток Вашингтон.
 

И двата тима ще изиграят по още пет мача. Кросби откри резултата още в самото начало на мача, но Венсан Лекавалие изравни бързо, а Брейдън Шен реши мача с две шайби. Последната добави Карло Колаяково, благодарение на което Филаделфия постигна седма поредна победа срещу щатския си съперник.

Резултати от играните тази нощ мачове от първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Бъфало - Торонто 4:3
Питсбърг - Филаделфия 1:4
Анахайм - Едмънтън 5:1
Сан Хосе - Колорадо 5:1

Лидери на дивизиите:
- Атлантическа дивизия: Монреал 102 точки, Тампа Бей 101, Детройт 93;
- Столична дивизия: НЙ Рейнджърс 103, НЙ Айлъндърс 95, Питсбърг 95;
- Централна дивизия: Нешвил 103, Сейнт Луис 99, Чикаго 98;
- Тихоокеанска дивизия: Анахайм 107, Ванкувър 95 и Калгари 91

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки