Дани Педроса претърпя успешна операция на дясната ръка в клиника в Мадрид

Испанският състезател по мотоциклетизъм Дани Педроса претърпя успешна операция на дясната ръка в клиника в Мадрид и ще се възстановява между четири и шест седмици, съобщиха от тима му "Хонда".

Дани Педроса претърпя успешна операция на дясната ръка в клиника в Мадрид
Испанският състезател по мотоциклетизъм Дани Педроса претърпя успешна операция на дясната ръка в клиника в Мадрид и ще се възстановява между четири и шест седмици, съобщиха от тима му "Хонда". 29-годишният Педроса ще пропусне стартовете в MotoGP в САЩ на 12-и април и седмица по-късно в Аржентина.
 
Мястото на испанеца в тези две състезания ще заеме Хироши Аояма, който ще бъде съотборник на световния шампион Марк Маркес. Педроса ще трябва да преминава редовни прегледи при хирурга Ангел Виямор в следващите седмици, а след това да започне физиотерапия. "Възстановяването на Педроса се очаква да бъде между четири и шест седмици. Завръщането му в състезания няма да бъде потвърдено, докато д-р Виямор не се увери в успеха на операцията", се казва в съобщение на "Хонда". Педроса се подложи на интервенцията с цел нормализиране на притока на кръв в предмишницата, заради което той продължава да получава болезнени крампи на ръката.
 

Испанецът няма победа в старт от Гран При от Чехия през август миналата година. Педроса е двукратен световен шампион в клас до 250 куб. см през 2004 и 2005 година. Той има и едва световна титла в най-малкия клас до 125 куб. см през 20003 година. От 2006 година испанецът се състезава в MotoGP, където има 26 победи и 94 класирания на подиума в 152 старта. Той е трикратен световен вицешампион в кралския клас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки