Стоичков идва за бенефиса на Коце Видолов

Камата е потвърдил участието си в бенефиса на Костадин Видолов

Стоичков идва за бенефиса на Коце Видолов

Най-титулуваният български футболист за всички времена Христо Стоичков ще присъства на последния мач на Ботев Пловдив в аматьорския футбол.

Камата е потвърдил участието си в бенефиса на Костадин Видолов, който ще се състои на 5 юни на стадион „Христо Ботев”, непосредствено преди двубоя срещу "Нефтохимик" от последния кръг на първенството.

Освен Стоичков, участие в спектакъла, който има и благотворителна цел, ще вземат още няколко бронзови медалисти от САЩ’94 в лицето на Емил Костадинов, Георги Георгиев, Даниел Боримиров и бъдещият наставник на "Ботев" – Петър Хубчев.

На терена ще видим също така Илиян Илиев, Христо Коилов, Георги Марков, Петър Пенчев, Дончо Донев, Аян Садъков. Окончателен отговор се чака от Любо Пенев, капитана на ЦСКА Тодор Янчев и крилото на "Литекс" Христо Янев, както и още няколко големи фигури от близкото минало.

Под ръководството на легендарния Димитър Пенев, изброената по-горе селекция ще излезе на терена срещу "златното поколение" на "Ботев" Пловдив от 80-те години в пълния му блясък, като негов мениджър ще бъде съотборникът на Стратега от националния отбор и играч N1 в историята на „жълто-черните” Динко Дерменджиев – Чико. Двата отбора ще спретнат шоу за публиката в 2 полувремена по 15 минути.

Преди тях на терена ще излезе сборна формация на популярни личности от шоубизнеса и обществения живот, които ще премерят сили срещу сборен отбор на ветераните.

Съорганизаторите на проявата от „Зонта клуб” Пловдив са поканили премиера Бойко Борисов да поведе тима на обществениците в неравния двубой срещу футболните величия.

Освен това, при предаването на стадион „Христо Ботев” на футболния клуб през миналата година, министър - председателят обеща на ветераните на "Ботев" да се появи по екип в демонстративен мач на "Колежа".

По желание на Видолов бенефисът му ще бъде ръководен от най-добрият български съдия Атанас Узунов.

Шоуто в чест на Костадин Видолов и завръщането на "Ботев" в професионалния футбол започва в 16.00 часа на 5 юни. Атанас Бончев, известен повече като Наката от „Аламинут”, ще води програмата, която освен футболни емоции, включва много музика на живо и игра с награди за публиката.

В 18.00 започва и официалният мач от последния 38-и кръг на първенството в Югоизточната „В” група между отборите на "Ботев" Пловдив и "Нефтохимик". Билетите за пълната програма на футболния празник са на цена от 4 лева, като половината от приходите ще бъдат използвани от „Зонта клуб” за благотворителни цели под надслов “Подай ръка за футболна мечта”.

Междувременно официалният сайт на „Ботев” организира анкета за най-добър играч на отбора през сезона. Той ще бъде избран чрез гласуване от привържениците на клуба. Победителят ще получи наградата на феновете преди или след края на двубоя срещу „Нефтохимик”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки