Гълъбинов титуляр при равенство на Ливорно

Божинов влезе като резерва при победа на Тернана

Гълъбинов титуляр при равенство на Ливорно

Андрей Гълъбинов игра като титуляр при равенството на Ливорно 3:3 срещу Про Верчели, докато Валери Божинов влезе от скамейката при победата на Тернана с 1:0 Специя. Мачовете са част от 35-ия кръг на втора италианска футболна дивизия.

Гълъбинов и неговите съотборници изнесоха страхотен мач, но през второто полувреме изпуснаха преднината си и дори можеха да си тръгнат без точки от стадион "Силвио Пиола", кръстен на юношата на клуба и легендарен нападател на италианския национален отбор от средата на миналия век. Матия Спрокати даде аванс на домакините още в началните минути, но Майкон Морейра в 12-та минута и Лука Силигарди в 26-та доведоха резултата до пълен обрат. Спрокати изравни резултата за Про Верчели в самия край на първото полувреме, а Давиде Лупи даде аванс на домакините в 81-та минута.

Гостите от Ливорно обаче не се отказаха от равенството и Емерсон вкара от дузпа в 86-та минута, изравнявайки за 3:3. Ливорно завърши мача с десет души на терена след втори жълт картон на Еней Йеленич в добавеното време, но все пак гостите удържаха равенството. То ги остави на шесто място, което дава права на участие в плейофите за влизане в елита на италианския футбол. Про Верчели пък е 18-и и в зона за плейоф за оставане в Серия "Б".

Тернана се изкачи до 12-а позиция след победата с 1:0 над Специя, което оставя тима на Валери Божинов на четири точки от Про Верчели. Българският национал се появи в игра в 79-та минута, като 16 по-рано Фелипе Авенати беше оформил победата в полза на Тернана.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки