България записа първи успех на Световното по хокей на лед

След поражението с 3:10 на старта от Китай, снощи нашите се наложиха над домакините на турнира Южна Африка с 2:1

България записа първи успех на Световното по хокей на лед

Българският национален отбор по хокей на лед постигна първа победа на Световното първенство в дивизия 2, група В. 

 

След поражението с 3:10 на старта от Китай, снощи нашите се наложиха над домакините на турнира Южна Африка с 2:1. 

 

И двете попадения за българите вкара състезателят на американския клуб Стийл Сити Уориърс Мартин Николов. Единственият наш хокеист, който играе в отбор от САЩ, откри резултата в 27:33 минута след пас на Иван Ходулов. 3:03 минути преди края на втората третина домакините изравниха чрез Кай Небе. Българите се възползваха от двойно наказание в състава на Южна Африка и 1:11 минути преди финалната сирена отново Мартин Николов донесе успеха.

 

Българският вратар Димитър Димитров спаси 52 удара и имаше огромен принос за успеха. Колегата му в рамката на Южна Африка Ашли Бок отрази 24 шута.

 

Днес е почивен ден в прогамата на турнира, а утре нашите момчета излизат срещу отбора на Мексико. Начело в класирането е Нова Зеландия с 6 точки от два мача, пред Китай с 5, Мексико и България с по 3. Израел има 1 точка, а домакините нямат актив.

 

Българският отбор е с най-ниска средна възраст от всички в първенството, малко над 18 години. Предвид скромните традиции на страната ни, се забелязва една добра тенденция - има млади момчета, които са част от хокейни академии в Канада, Чехия, Словакия и Русия, където нивото на работа е съвсем различно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки