Детройт, Рейнджърс и Анахайм с победи на старта в плейофите на НХЛ

Изненадата на деня е победата на Минесота с 4:2 при гостуването на Сейнт Луис

Детройт, Рейнджърс и Анахайм с победи на старта в плейофите на НХЛ

Ню Йорк Рейнджърс стартира с победа с 2:1 над Питсбърг в плейофите в НХЛ. Дерик Брасар и Райън Макдона вкараха головете, а вратарят Хенрик Лундквист спаси 24 удара. За гостите точен беше Блейк Комо, а големите им звезди Сидни Кросби и Евгений Малкин бяха обезличени. В Тампа Бей гостите от Детройт си тръгнаха с победа с 3:2 над местния отбор благодарение на двата гола на Павел Дацюк. Вратарят им Петер Мразек пък отрази невероятните 44 удара. Дацюк вкара два гола от първите си четири изстрела в мача, а за Тампа се Брайън Бойл. След това Люк Гленденинг направи 3:1 за гостите в началото на третата част, а Никита Нестеров оформи крайното 3:2. Мразек беше предпочетен вместо ветерана Джими Хауърд и показа, че заслужава да бъде в рамката на Червените криле.

Изненадата на деня е победата на Минесота с 4:2 при гостуването на Сейнт Луис. След първите два периода Джейсън Цукър и Мат Думба изведоха Уайлд с 2:0, а вратарят им Дивайн Дюбник спаси 19 удара в срещата. Джейдън Шварц намарли на 1:2 в началото на третата част, но три гола паднаха в последните 1:13 минути от мача. Микаел Гранлуд вкара за 1:3 в същия момент на празна врата, но 58.7 секунди преди края домакините върнаха за 2:3 чрез Александър Стийн и отново извадиха вратаря, за да търсят равенство. 20 секунди по-късно бяха наказани от Микаел Гранлунд, който се разписа пак без вратар. Кори Пери записа четири точки срещу името си, от които и два гола за успеха на Анахайм над Уинипег като домакин с 4:2.

Гостите обърнаха резултата чррез новобранеца Адам Лоури и Дрю Стафърд за 1:2, след като преди това Ватанен беше се разписал за Патоците след пас на Пери. Той изравни за 2:2 малко след началото на третата част, а после обърна и за 3:2. Гецлаф след пас на Пери заби крайното 4:2.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), плейофи- първи кръг:

Източна конференция, четвъртфинали:
Тампа Бей- Детройт 2:3 Детройт води с 1-0 победи в серията
Ню Йорк Рейнджърс- Питсбърг 2:1 Ню Йорк Рейнджърс води с 1-0 победи в серията

Западна конференция, четвъртфинали:
Сейнт Луис- Минесота 2:4 Минесота води в серията с 1-0 победи
Анахайм- Уинипег 4:2 Анахайм води с 1:0 победи в серията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки