Ивет Лалова се дипломира в ЮЗУ "Неофит Рилски"

Най-бързата българка получи дипломата си за бакалавър по "Международни отношения" на тържествена церемония

Ивет Лалова се дипломира в ЮЗУ "Неофит Рилски"

Ивет Лалова получи днес дипломата си за бакалавър по специалността "Международни отношения" на тържествената церемония по случай дипломирането на абсолвентите от тазгодишния випуск на Правно-историческия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Тя пристигна специално за церемонията от Италия, а на тържеството заедно с нея бяха и нейни близки. Преподаватели, студенти и гости на церемонията не пропуснаха възможността да се снимат с именитата спортистка.

"Вълнувам се, щастлива съм, това е голям успех за мен, защото ми беше трудно през годините да ги съчетавам двете неща - ученето и спорта, каза пред репортер на БТА Ивет Лалова. Но благодаря много на преподавателите за търпението и на всички, които ми помагаха, за да вървя напред. За мен е важно човек да има диплома за висше образование. Спортът е до време и реалният живот започва, след като спортната кариера приключи. Аз съм наясно с това, вече съм на 30 години и за мен бъдещето и животът, кариерата след спорта е била винаги от много голямо значение. Затова за мен едно адекватно образование е една добра основа, която дава много добър старт", каза голямата спортистка.

"Международните отношения са дисциплина, която не ми е чужда и не е случайна, каза още с познатата си усмивка Ивет Лалова. Надявам се да намеря своето място след края на спортната кариера и да съчетая тази професионална специалност и спорта по някакъв начин. Наистина смятам, че след време ще бъда истински специалист, поне засега в спортните международни отношения мога да кажа, че съм специалист. Имам много големи амбиции, надявам се да намеря своето място. Ще бъда много щастлива, ако има начин да остана в спорта и да помагам на българския спорт. Има такива възможности и се надявам след няколко години, когато приключа спортната кариера, да ги направя реалност", добави Ивет.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки