Сензациите в пресата днес: Вадят отбор от „Б” група?

И още: „Б” група става като Чемпиъншип, Стойчо Стоев настоява пред шефове за трима, ЦСКА чака отговор от украински богаташ, Халф си тръгва от Литекс през лятото, „Орлите” клъвнаха тунизиец

Сензациите в пресата днес: Вадят отбор от „Б” група?

Сензациите в пресата на 18 април 2015г.:


„Меридиан мач”: Вадят отбор от „Б” група?

Скандалът, в който се замеси почти цялата „Б" група след взаимните обвинения в уреждане на ма­чове и влияние върху съдии, очевидно няма да се размине само с шум в медиите. По информация на „Меридиан Мач" в БФС вече подготвят изключително по случая. Изчак­ват се окончател­ните резултати от проверката, с коя­то се зае прокура­турата, за да бъ­дат официализирани санкциите. Президентът Бо­рислав Михайлов е твърдо решен да „реже глави” , което не изключ­ва да имаме изва­ден отбор от вто­рата ни професи­онална дивизия.

Във футболните среди вече се ко­ментира такъв сценарий като най-често се спо­менава името на Пирин (Разлог), който бе обвинен, че срещу 12 000 лева е „дал мача на Верея", за да му помогне в битката за спасе­ние.


На разпити са били привиквани шефовете на клу­бовете, които са забъркани в скан­дала. Имало е разговори и с иг­рачи като според непотвърдена официално ин­формация, някой от тях се е „про­пукал" и е направил уличаващи признания. Не е изключено, ако следователите се забавят със съби­рането на доказа­телства, решение­то да бъде отло­жено, но има вариант, при който още през следва­щата седмица от футболната ни централа ще из­лязат с официал­на позиция за наказания по слу­чая.

„Тема спорт”: „Б” група става като Чемпиъншип


Б група може да стане ка­то английския Чемпиъншип от следващия сезон, разбра "Тема Спорт". Причината -броят на отборите във вто­рия ешелон се очаква да бъде увеличен до 22 или 24. В мо­мента второто ниво на фут­бола в Англия е именно с 24 тима.

Както е известно, на пос­ледното заседание на Изпълко­ма в края на март стана ясно, чеотлятотоЕлитната (дублираща) група go 21 г. ще бъде премахната и вторите съста­ви на клубовете от елита ще имат право на участие в Б гру­па. Тяхната бройка обаче най-вероятно ще бъде ограничена до 6 или 8. Ако има повече от шест желаещи, предимство ще има тимът с по-предно класиране в А група през този сезон. Така може да се получи интересен парадокс. Ако всич­ки шест тима от първата шестица направят втори със­тави за Б група, и Б отборите бъдат ограничени до 6 или 8, то някой от Левски, Славия и Черно море може да изгори. Същото важи и за новаците в елита.

Дублиращите отбори няма да имат право на промоция във висшия ешелон.

Засега от В група ще продъл­жат да влизат само победите­лите, но не е изключено при неполучаване на лиценз или допълнително запълва­не на втория ешелон от третата дивизия, на географски принцип, с право на промоция да се сдобие вторият или третият в крайното подреждане.
Първоначално е имало идея да се върне форматът с две Б гру­пи - Западна и Източ­на, но тя е била отхвърлена. Точният формат и броят на отборите във вто­рия ешелон трябва да станат ясни към края на май, за когато е предвиден Изпълком.

За сравнение Сегунда дивисион на Испа­ния, в която също участват Б отбори, е от 22 тима. В Порту­галия те са 24, а в Холандия - 20. 

„Тема спорт”: Стойчо Стоев настоява пред шефове за трима


Треньорът на Левски Стойчо Стоев ще настоява пред шефовете да оставят през следващия сезон чужден­ците Роман Прохазка, Мигел Бедоя и Антонио Аниете. То­ва означава, че ръководство­то ще трябва да положи неи­моверни усилия, за да изпълни желанието му. Играчите ня­мат нищо против да оста­нат на „Герена", но търсят гаранции за бъдеща финансо­ва стабилност. Както е изве­стно, в момента всички фут­болисти на сините не са взи­мали заплати за 2015 година -имат да прибират по три месечни възнаграждения. До­говорите на Прохазка и Ание­те пък изтичат през юни, ка­то интерес към двамата не липсва. Испанецът дори вече има конкретни предложения от Гърция (Керкира) и Бела­рус (Динамо Минск).

Бедоя пък има контракт и за следващия сезон, но това съвсем не означава, че ще остане, ако финансовата криза не бъде преодоляна.
Стоев държи на тримата и иска око­ло тях да гради тима за следващия сезон. Испанците вече изг­радиха добро взаимодействие в центъра на терена и в предни позиции, а Прохазка е поливалентен играч и може да бъде изпо­лзван на няколко мес­та. Именно те ще бъ­дат и главни провод­ници на идеите на треньора през след­ващата кампания.

Левски почти си­гурно ще се раздели с голяма част от ос­таналите си легио­нери - Либан Абди ще се завърне в турския Ризеспор, Емил Нину ще си тръгне, на Аймен Белаид се търси нов отбор, като същото се отнася и за Луис Педро. Колкото до селекцията - оглеждат се играчи от родното първенство. Най-голямото желание на сините е да си върнат Мариян Огнянов, чийто договор с Ботев Пловдив из­тича.

„Тема спорт”: ЦСКА чака отговор от украински богаташ


Украинският милионер, кой­то може да поеме част от из­дръжката на ЦСКА от лято­то, ще даде яснота около на­меренията си до края на месец май. Разговори с богаташа от бившата съветска република вече са водени, като посред­ник между клуба и украинеца е Ивайло Манджуков, който е негов бизнес партньор.

Чуждестранният милионер е навиван да се включи във фи­нансирането на клуба, като от него се очаква потвържде­ние до месец, месец и полови­на. Украинецът се е ангажирал да даде отговор до края на май, като вероятността той да склони да се присъеди­ни към издръжката на отбора е голяма.

Синът на богаташа бе на "Армията" в четвъртък, като разгледа Музея на спортната слава на клуба, посети базата в Панчарево и проведе разго­вори с Петър и Ивайло Манджукови. Любопитното е, че посетилият стадиона украи­нец е бивш футболист. Него­вото име обаче не бе съобще­но от страна на ЦСКА. Той е изгледал и тренировката на червените на "Царско село", като е присъствал на разгово­ра, който Ивайло Манджуков е водил с отбора.

Петър Манджуков обяви, че ще се търсят както родни, така и чуждестранни инве­ститори, които да поемат издръжката на клуба от лято­то. Един от тях може да е бизнес партньор на фамилия­та от Украйна. До лятото па­рите в ЦСКА ще се плащат от Инджов u Манджуков. Много е вероятно те да продължат да финансират клуба и през следващия сезон, но за целта чакат развитие по две основ­ни направления. Първото е до­колко ще успеят да предоговорят дълговете на клуба, а второто е дали ще намерят и други инвеститори, които да им помагат.

„Тема спорт”: Халф си тръгва от Литекс през лятото


Полузащитникът Алексан­дър Цветков почти сигурно ще си тръгне от Литекс през лятото, разбра "Тема Спорт". 24-годишният бивш младежки национал има дого­вор до края на сезона и не смята да го подновява. Той има желание да продължи кариерата си в друг отбор, къ­дето да получава повече игрово време. В момента в Ловеч това няма как да се случи, тъй като младоците Малинов и Недялков се ут­върдиха в средата на тере­на. На пейката пък са Колев, Руменов и Бумал, които също са доста перспективни. Пре­двид далеч по-големите шан­сове клубът да реализира се­риозен трансфер на някой от петимата, то Цветков едва ли ще играе много и през но­вия сезон.

През лятото с оранжеви­те може да се раздели и ле­вият бек Иван Горанов.

„Стандарт”: „Орлите” клъвнаха тунизиец


"Лудогорец" е нало­жил глоба на нападателя Юнес Хамза, научи пър­ви "Стандарт". Тунизиецът се е бръкнал заради интервю, което даде пред румънски медии. Изява­та на Хамза е била самосиндикална и затова е бил наказан. 
„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки