Арсенал на финал във ФА къп след страхотна вратарска грешка и три греди (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Топчиите” се наложиха с 2:1 над коравия Рединг след продължение, „кралските поданици” със сериозни пропуски

Арсенал на финал във ФА къп след страхотна вратарска грешка и три греди (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал се класира на финала в турнира за ФА къп след трудна победа над втородивизионния Рединг. Отборът на мениджъра Арсен Венгер се наложи с 2:1 на стадион „Уембли”, като срещата бе изгледана на живо от около 85 000 зрители. В редовното време двубоят завърши при резултат 1:1 и в края на първото 15-минутно продължение падна победния гол за втория във Висшата лига.

 

И двата гола за победителите реализира Алексис Санчес, като при втория си гол вратарят на „кралските поданици” Адам Федеричи допусна страхотна грешка, позволявайки топката да мине първо между ръцете му, а след това и между краката му. Голът за Рединг бе дело на Гарат Маклиъри. Освен това „топчиите” удариха и три греди.

 

Футболистите на Рединг направиха няколко много сериозни пропуски в хода на мача и изпуснаха възможността да се класират на финал в този турнир за първи път в историята си. За последно отборът достигна полуфиналите във ФА къп през 1927 г. Арсенал пък гледа към рекордна 12-а титла в тази надпревара. 

 

Първата добра възможност в двубоя се откри пред отбора на Арсенал още в петата минута. Тогава Даниел Уелбек не успя да се възползва от грешка на защитник в наказателното поле и, въпреки че отне топката, не успя да нанесе удар, защото си поведе дълго топката.  Малко след това Джордан Обита нанесе сериозен удар извън наказателното поле, но Войчех Счесни улови.

 

В 12-ата минута се стигна до спорно положение. Бе отсъдена засада на играч на Рединг, който бе изведен много добре, но на повторението ясно се видя, че такава няма.

 

Месут Йозил също бе близо до това да даде преднина на „топчиите”. Той изпълни технично пряк свободен удар и насочи топката към далечния ъгъл на вратаря Федеричи, но германският национал фалцира топката повече от необходимото и я прати в аут.

 

По-настоятелните действия на представителя на Висшата лига дадоха резултат в 39-ата минута. Тогава Йозил намери по майсторски начин Алексис Санчес в наказателното поле, там чилийският национал финтира защитник с едно движение и от близко разстояние не сбърка.

 

Втората част на полуфиналния двубой започна по възможно най-добрия начин за Рединг. След по-малко от десет минути игра Погребняк намери Маклиъри в наказателното поле, който с директен удар преодоля вратаря. Счесни  не успя да се намеси добре и улови топката вече като беше преминала голлинията.

 

В 66-ата минута отборът на Рединг имаше претенции за дузпа след като Дебюши докосна топката в наказателното си поле с ръка след опит за центриране на Робсън-Кану, но съдията прецени че няма основание да посочи бялата точка.

 

В 69-ата минута влезлият като резерва Габриел на мястото на Пер Мертезакер  стреля много коварно с глава, след като засече центриране от ъглов удар, но Федеричи се намеси добре – с една ръка успя да отклони топката в горната греда, а след това защитата пред него изчисти.

 

Заключителните минути на двубоя на стадион „Уембли” предложиха изключително драматични моменти. И двата отбора бяха много близо до това да решат всичко в своя полза. Първо в 84-ата минута Аарън Рамзи удари гредата от чиста позиция. Жиру го намери в наказателното поле по майсторски начин. Той се опита да преодолее технично вратаря, Федеричи отрази, топката отново се върна в Рамзи, който, срещу опразнената врата, удари дясната греда.  В 87-ата отборът на Рединг пропиля златна възможност. При ситуация двама на един, Погребняк избра да шутира, но отправи много слаб удар и Счесни улови без никакви проблеми.  Така се стигна до 30-минутно продължение, както е по регламент.

 

През първото 15-минутно продължение отборът на Арсенал игра по-активно от своя съперник, при който се видя умората взима връх. Рамзи отново бе близо до гола. Той шутира силно от дистанция, Адам Федеричи се намеси, но не по най-убедителния начин и топката като по чудо не влетя в мрежата му, преминавайки на сантиметри от горната греда.

 

В 105-ата минута обаче Алексис Санчес реши всичко с удар от разстояние по земя. Немалка заслуга имаше и вратаря Федеричи, който позволи топката да му мине между ръцете и след това между краката, за да премине голллинията. През второто продължение Оливие Жиру удари гредата за трети път.

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки