Славия изпусна Черно море на "Тича" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата отбора си размениха по един гол след корнери във второто полувреме, "моряците" се спасиха и на теория

Славия изпусна Черно море на "Тича" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Славия изпусна да победи Черно море на „Тича” за първи път от 8 години насам след 1:1 в четвъртия плейофен кръг на втората шестица. Ивайло Димитров откри за „белите” в 53-ата минута, но Марчин Бургхард изравни четири минути по-късно. Гостите обаче бяха далеч по-опасният отбор, като Иван Колев заложи на тактиката да излъже домакините с контрадействия.
 
Славия имаше повече и по-чисти положения до почивката, като Иван Вълчанов тресна напречната греда в 19-ата минута. Малко преди това ужасяваща грешка на вратаря на „белите” Марио Кирев едва не доведе до гол за Черно море, който успя да завърши първото полувреме по-стабилно. В началото на второто полувреме двата отбора си размениха по един бърз гол след корнери и точни удари с глава на Димитров и Бургхард. В последните 15 минути славистите пропуснаха три голови положения. Кулибали изчисти от голлинията подаване на Манзоро, който изтормози защитата на „моряците” и би от чиста позиция в аут, а Чанович изби коварен удар на голмайстора Димитров.
 
Двата отбора остават на 8-ото и 9-ото място в класирането, като 6 кръга преди края на сезона Черно море се е спасил и на теория, а Славия е на път да го направи съвсем скоро.

 
Хроничен проблем остави голмайстора на Славия Радослав Василев в София, като старши треньорът на „белите” Иван Колев направи шест промени спрямо състава си за мача с Левски, спечелен с 1:0. Никола Спасов също направи множество рокади – 9, но този път започна с основните си футболисти, въпреки че Кирил Котев и Петър Златинов отпаднаха заради треньорски курс в столицата.
 
В началото Черно море имаше по-продължително владеене на топката, но Славия беше по-опасният отбор. „Белите”, които играеха в резервните си екипи, можеха да открият още в 1-ата минута, но Чанович успя с една ръка да извади удар под гредата на Шоколаров от дъгата на наказателното поле.

 
Защитата на „моряците” продължи да действа неубедително и Манзоро на два пъти опита от същата позиция, като веднъж завъртя над вратата, а при втория опит Чанович отби шута в близкия му ъгъл. Всичко това се случи преди да изтече първия четвърт час.
 
Ужасяваща грешка на Марио Кирев доведе и до първото положение за Черно море. Вратарят излезе извън пеналтерията, за да чисти, но не успя да намери добре топката и тя попадна в Стенио. Последният веднага опита прехвърляне. Високият Кирев обаче се върна в наказателното поле и успя да отклони топката, която се запъти към вратата. Пред голлинията Панов решително изчисти.

 
 
Почти веднага Славия тресна греда. Манзоро проби отляво в пеналта и центрира остро. Топката отиде в другия край, откъдето бе посрещната от Вълчанов. Мощният удар на халфа срещна напречната греда, като Чанович беше на мястото си и можеше да отрази евентуално.
 
Постепенно Черно море успя да се нагоди към играта на Славия и да ги държи извън своята половина. Мощен шут на Кулибали в 31-ата минута профуча покрай левия стълб на Марио Кирев за втората ситуация на домакините.
 
Почивката дойде след контрол върху играта отстрана на „моряците” и бърза контраатака на „белите”, която завърши с колективна намеса на Кулибали и Чанович срещу пробягалия около 50 метра Манзоро.    
 
Поредната опасна контраатака на Славия доведе до гол в началото на второто полувреме. Първо Шоколаров трябваше да се задоволи само с корнер, след като преодоля Чанович и Кулибали изчисти. След изпълнението моряците не успяха да извадят от наказателното поле. Шоколаров изсипа още веднъж и Ивайло Димитров с глава вкара дебютния си гол за Славия, като скочи най-високо във вратарското поле (53’).

 
 
Отговорът на Черно море не закъсня. Също след корнер Марчин Бургхард беше най-съобразителен и направи 1:1 с глава в 57-ата минута. Асистенцията бе на Симеон Райков.
 
Смените в Черно море и твърдите влизания зачестиха, което се отрази на темпото. Диего Фераресо бе застъпен от Бакари и въпреки че искаше да продължи, това не бе възможно. В 79-ата минута той излезе, накуцвайки. Пламен Крумов го замени при първата смяна на Славия.
 
Междувременно Ивайло Димитров можеше отново да изведе Славия, като накара Кулибали да лази на дъгата. С веща намеса Чанович успя да спаси удара на Димитров на средна височина в неговия ъгъл.
 

 
Гостите пропуснаха при нова хубава контраатака да поведат в последните минути, но Манзоро шутира над вратата от чиста позиция в наказателното поле, след като бе изведен технично от Вълчанов.
 
Пак французинът беше в основата на поредното положение за Славия в 89-ата минута, когато крилото проби отдясно и пусна пред голлинията, преодолявайки с подаването вратаря, но Кулибали изчисти.

 
Така, Черно море прибави 1 точка и със своите 38 остава на 8-ото място. Славия е на 9-ото вече с 30 точки, с 13 над опасната зона.

 

Кръг за определяне на изпадащите

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Левски 26 12 5 9 18 41
2 Черно Море 26 11 5 10 2 38
3 Славия 26 8 6 12 -3 30
4 Локо Пд 26 6 5 15 -29 23
5 Марек 26 4 5 17 -42 17
6 Хасково 26 4 2 20 -39 14
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки