Осем фенове на Коринтианс бяха брутално разстрелни от двама въоръжени с маски

Поредните смъртни случаи свързани с футбола не спряха мачовете в Бразилия

Осем фенове на Коринтианс бяха брутално разстрелни от двама въоръжени с маски

Осем привърженици на Коринтианс бяха брутално убити при въоръжено нападение срещу сграда на фенска организация. Това е четвъртият смъртен инцидент в Сао Пауло за последните няколко седмици, който има връзка с футбола. И осмината са били застреляни в офиса на фен групата „Павилао Нове”.

Полицията в Бразилия потвърди пред вестник Folha de Sao Paulo, че свидетели са разказали как двама въоръжени с маски са нахлули в сградата преди полунощ и са накарали хората вътре да легнат на земята с лица към пода. Тогава застреляли седем от привържениците, които не били въоръжени, а осмият избягал на улицата, но бил тежко ранен и загинал в болница.

Полицията разследва случаите като предумишлени убийства, но органите на реда опровергаха всички версии, че кошмарните убийства са свързани с мача Коринтианс – Палмейрас. Според тях в основната на разправата е трафик на наркотици.

Изненадващо, футболните власти в Бразилия отказаха да отложат неделния полуфинал в Кампеонато Паулиста между Коринтианс и Палмейрас.

Фен организацията „Павилао Нове” е основана през 1990 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки