Ще разбие ли Порто мечтите на Байерн за требъл?

Контузии тормозят баварците преди реванша, Гуардиола се надява на 2:0, наглед невъзможна мисия за ПСЖ в Испания

Ще разбие ли Порто мечтите на Байерн за требъл?
Байерн Мюнхен - Порто
21:45, "Алианц Арена"
*3:1 за Порто след първия мач

Мисия "Требъл" за пръв път през сезона на Байерн е под запла­ха. В Бундеслигата авансът е 12 точки само пет кръга пре­ди края, за Купата на Германия предс­тои полуфинал на собствен терен, но в Шампионската ли­га тази вечер от 21:45 на „Алианц Арена” трябва да се на­ваксва пасив от 1:3 срещу Порто.

А лазаретът е все така пълен - Робен, Алаба, Бенатия и cue още са вътре, Рибери има илюзорен шанс да се възстанови. Добре, че капи­танът Филип Лам е готов след вирус­на инфекция, Бастиян Швайнщайгер тренира здраво последните два дни, а и Хуан Бернат също най-веро­ятно ще е на линия след лека травма в глезена. Затова и Пеп Гуардиола е оп­тимист, но и реа­лист преди стот­ния си мач начело на Байерн.

"1:3 в Шампионската ли­га не се наваксва лесно", каза треньорът, който иначе е "напълно убеден", че отборът ще направи всичко въз­можно, за да играе за 4-а поредна годи­на на полуфинал.

"Това обаче няма да стане с хвърляне в атака като камикадзета”, уточни Томас Мюлер. „А и все пак 2:0 едва ли ще е футболно чу­до." Въпреки това пред рекордьора по титли в Германия стои задача, която не е била по силите му досега - Байерн е елиминиран всеки път, в който изостава с два гола като гост след първия мач. Колкото и рядко да се е случвало това.

„Знам в какъв клуб съм. Тук не само е важно да си шампион и ностел на купата, единствено требълът задово­лява. Така е в голе­мите клубове”, па­тетично отбеляза и вчера Гуардиола, преди да добави: -„Тези момчета ви­наги ще са моите герои. До края на живота ми." Пеп вече го е правил веднъж - през 2009-а с Барселона.

На фона на кри­зисната ситуация­та в Байерн играчи­те на Порто имаха безгрижен уикенд. В събота трень­орът Хулен Лопетеги остави 9 от титулярите преди седмица на пейка­та при победата с 1:0 над Академика. „Драконите” се гот­вят да стигнат на полуфинал за пръв път от 2004-а, а тогава те триумфираха и с трофея при Жозе Мау­риньо. Еуфорията в града е огромна, а вчера няколкосто­тин души изпрати­ха отбора на лети­щето. Лудостта на феновете накара президента Пинто да Коща да се обър­не емоционално към тях: "Разчув­ствахте ни и ни да­дохте сили. Ще пос­ветим тази победа на всички вас".

Ма­кар Порто да няма загуба дотук в тур­нира, Лопетеги е изправен пред сери­озен проблем - кой да замести наказа­ните бекове Данило и Алекс Сандро. Травмата на Тейо обаче не се усеща заради силната форма на Куарешма.



Барселона - ПСЖ
21:45, "Ноу Камп"
*3:1 за Барселона след първия мач


Мисията невъз­можна. Освен загла­вие на популярен филм с Том Круз в главната роля, това е в общи линии и надслова на предс­тоящото тази вечер гостуване на ПСЖ срещу Барселона в четвъртфинал реванш от Шампионс­ката лига. Успехът на каталунците с 3:1 на „Парк де Пренс" преди седмица превърна задачата на френския отбор в епична, макар авто­голът на Матийо в края да запази из­вестна интрига за „Камп Hoy". Играчи­те на Лоран Блан обаче се нуждаят от поне три гола и нито един допуснат, за да си осигурят класи­ране на полуфинал. И въпреки това, треньорът на парижани успя да намери арументи в полза на своя отбор за тази вечер:

„ПСЖ е единст­веният европейски отбор, който успя да вкара три гола сре­щу Барса", заяви на пресконференцията си френският специ­алист, визирайки ус­пеха на парижани с 3:2 в групата фаза на турнира по-рано през сезона.

Други­ят факт, който дава известна надежда на гостите е статис­тически. Общо три са случаите, в които Барселона губи у дома и бива елими­ниран от евротурнирите - срещу Видеотон (сезон 1984/85), Ливърпул (1989/90) и Милан (1994/95).

Звездата на ПСЖ Златан Ибрахимович се завръща в игра след изтърпяно наказание и отново е натоварен с огромни очаквания. Напада­телят излиза за вто­ри път с екипа на па­рижани срещу бив­шия си отбор Барсе­лона, като първия път откри резултата в 15-ата минута. В крайна сметка обаче каталунците спече­лиха двубоя с 3:1.

Междувременно, добра новина зарад­ва щаба на домаки­ните в деня преди мача. Халфът Андрес Иниеста, който по­лучи контузия в първия четвърт­финал в Париж, покри късния фитнес тест и ще бъде на линия та­зи вечер. Въпреки това е малко вероятно той да бъде титуляр.

Не такъв късмет имаше Лоран Блан, който отново е лишен от част от най-добрите си играчи. Капитанът Тиаго Силва, който се контузи в първия мач срещу Барса, от­падна от групата. Аут със сигурност е и халфът Тиаго Мота, който също лекува травма. Освен Ибрахимович в състава на парижани се завръ­ща и Марко Верати, който пропусна сре­щата преди седмица ь заради наказание. Единственият отсъст­ващ в лагера на Барселона пък е Матийо, който получи контузия в двубоя сре­щу  Ва­ленсия.

„Резул­татът от първия мач е добър, но не е категоричен. Тряб­ва да изиграем още един голям мач, за да решим крайния изход в наша полза. Оставаме реалисти. Всичко останало ще доведе до разочарование и грешна наг­ласа към този иначе толкова важен мач", заяви на пресконференцията си Луис Енрике.

 

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки