Сензациите в пресата: Владислав Стоянов поискал трансфер през лятото

БФС привика ЦСКА за лиценза, масово бягство от Локо (Пд), азери следят Огнянов, Левски иска изгонен от Хасково, набиване на каски в Ловеч

Сензациите в пресата: Владислав Стоянов поискал трансфер през лятото
Сензациите в родната спортна преса на 21 април, вторник, 2015 година:

Тема спорт: Владислав Стоянов поискал трансфер през лятото

Вратарят Владислав Стоя­нов иска да заиграе в чужбина още от следващия сезон, нау­чи "Тема Спорт". 27-годишният страж е разговарял нас­коро с ръководството отно­сно бъдещето си. Той е поже­лал, ако се отвори възмож­ност, през лятото да бъде продаден.

Още през зимата футболист номер 1 на Бълга­рия за 2014-а сподели, че сега е най-добрият период да преми­не в клуб зад граница. След силното си пред­ставяне в Лига Европа преди година и в групите на ШЛ през тази есен националът стана обект на сериозен интерес от няколко големи тима, но до трансфер не се стигна.

Стоянов пристигна в Лудо­горец през зимата на 2013 го­дина, когато треньор бе Ивайло Петев. Той веднага си спечели титулярно място, ка­то до момента има 64 мача за тима в А група.

Преди няколко дни в Румъ­ния се появиха информации, че разградчани са отправили оферта към Силвиу Лунг-младши от Астра Гюргево. Най-ве­роятно трансферът на стража е свързан с предстоящото напускане на Стоянов.

24 часа: БФС отново привика ЦСКА заради лиценза

Само часове преди ма­ча с Локо (Сф) снощи БФС привика изпълни­телния директор на ЦСКА Александър Тодоров за лиценза. Днес документите трябва да пътуват до УЕФА, като шансовете да се вземе та­пия за евротурнирите са доста минимални.

В последния момент се открили нови пропуски. Стигнало се до абсурда Борислав Лазаров-Новерата да бъде навиван да намали претенцията на Антон Карачанаков към клуба. Точно Лазаров бе избран от феновете да посредничи с новите инве­ститори в клуба.

Капитанът   Валентин Илиев решително се е ли­шил от доста сериозна су­ма по договора си, за да запази шансовете на тима да бъде лицензиран поне за вътрешното първен­ство.

Труд: В ЦСКА пак останаха с празни джобове

В ЦСКА трябваше да излязат с празни джобове и в двубоя срещу Локо (Сф) в понеделник вечерта. Ръководството не изпълни обещанието си в деня на двубоя да преведе заплати. До 18 часа, кога­то отборът напусна хоте­ла си, нямаше информация преводът да е направен. За втори път в ЦСКА имаше неизпълнено обещание за заплати преди мач.

Транзакцията от 50 000 евро към „Чавдар" (Етропо­ле) по трансфера на Ивайло Чочев от ЦСКА в „Палермо" е направен.

„Трябваше парите да постъпят в петък, но дойдо­ха в понеделник. Окей, този път ще си затворя очите -каза бизнесменът Емил Димитров, шеф на най-актуалната школа у нас „Футбол­на Академия Стоичков". -Сега очаквам да се обадят, за да подпишем договор за разсрочването на останали­те 300 хиляди евро от дълга."

Меридиан мач: Яко набиване на каски в Литекс

Сериозно набиване на каски е имало в Ли­текс след загубата с 1:3 от Лудогорец. „Оранжевите" паднаха от шампионите, въпре­ки че поведоха в резул­тата, а отгоре на всич­ко играха с човек пове­че от 57-ата до 83-ата минута.

Шефовете на ловчанлии са бесни от факта, че във втори пореден мач техният отбор иг­рае 11 на 10, но така и не успява да вземе 3 точки. Преди седмица Литекс се издъни срещу Берое у до­ма, а след мача Красимир Балъков бе много ядосан на своите футболисти. След загубата в Разг­рад обаче съществува опасност „оранжевите" да не се класират за Европа, тъй като пред тях е Локо (Сф), а бли­зо зад тях - Берое.

7 дни спорт: Левски проявява интерес към Педро Еуженио

Старши треньорът на „Левски" Стойчо Стоев преди няколко дни се оплака, че заради финансовата криза в клуба правенето на селекция се бави. От тогава се разбра, че „сините" са набелязали нападателя на „Ботев" (Пд) Александър Колев и дори са се опитали да влязат в контакт с него.

От „Герена” са проявили апетити и към друг футболист от „А" група. Става въпрос за десния защитник Педро Еуженио, който за последно игра в „Хасково". Португалският футболист бе изгонен от "Ямача", а според „7 дни спорт” причината е в слабата му дисциплина. В момента Еуженио е свободен агент, което е напълно по вкуса на „Левски".

Стойчо Стоев в момента разполага с един типичен десен бранител - Александър Александров. Бившият играч на „Черно море" обаче не може да се пребори за титулярно място в присъствието на Роман Прохазка. На „Герена” искат да се подсилят с нов човек в почти всяка зона, като Еуженио е една от първите опции за десния бек. 24-годишният португалец направи добри мачове през есента в „А" група, като дори се разписа срещу ЦСКА при загубата 2:4. След този мач се заговори и че тогавашният старши треньор на армейците Стойчо Младенов ще се опита да вземе португалеца в редиците си.

В крайна сметка Младенов напусна ЦСКА, а Еуженио остана да доиграе сезона в „Хасково". На "Ямача" обаче се бяха хванали за главите заради купонджийския нрав на Педро. Според запознати футболистът е нямал спирка в нощните заведения и дискотеките, докато представянето му на терена постоянно лъкатушело. На Еуженио дори се е случвало самоволно да се пуска в по-дълги почивки, което в крайна сметка доведе и до раздялата му с последния в таблицата на „А" група. Не е ясно доколко на Герена са запознати с личностните качества на Педро Еуженио, но футболните му достойнства са достатъчни, за да попадне в плановете за лятна селекция на Стойчо Стоев.

7 дни спорт: Масово бягство от Локо (Пд) през лятото

Голяма част от футболистите на "Локомотив" (Пд) се ослушват за оферти от други клубове, пише "7 дни спорт". Възпитаниците на Христо Колев поне на този етап не са много обнадеждени за финансовото стабилизиране на клуба. Засега ръководството на "черно-белите" дължи на играчите по две заплати и половина.

Смърфовете са пределно амбицирани да изпълнят главната цел, поставена пред тях - да запазят мястото на отбора в елита. Те ще направят всичко по силите си "Локо" (Пд) да не отпадне, а и да не трепери за статута си чак до края на сезона.

От лятото обаче повечето играчи се готвят да си тръгнат от „Лаута”. И без това договорите им с клуба изтичат след приключването на кампанията. Ако на хоризонта не се появи светъл лъч, който да гарантира финансирането на клуба, футболистите няма да останат. Част от играчите вече са заръчали на мениджъри да им търсят нови отбори.

7 дни спорт: Азербайджански клуб следи Мариян Огнянов
 
Мариян Огнянов, който е един от лидерите на "Ботев" (Пд), отново е в полезрението на чуждестранен клуб. Според "7 дни спорт" той е следен от отбор от Азербайджан.

Представители на азерите са го гледали на живо по време на гостуването на ЦСКА. От въпросния клуб се очаква да наблюдават и в някой от оставащите мачове до края на сезона. 26-годишният халф бе следен от тим от бившата съветска република и през есента. Засега не е ясно дали става дума за един и същи клуб.

Договорът на Огнянов с "Ботев" (Пд) изтича след края на сезона. Идеята на азерите е да го привлекат като свободен агент през лятото. На този етап кандидатът за подписа на Мацата е в изчаквателна позиция, като от мениджърските среди твърдят, че все още не е осъществен контакт със самия играч. Иначе Мариян отново е желан и от "Левски", който също се надява да го прилапа без пари.

Самият Огнянов вече в няколко поредни трансферни прозореца не пожела да се завърне на „Герена”. Халфът е изключително лоялен към "Ботев" (Пд), след като пловдивският клуб му помогна в труден момент от неговата кариера. Той го доказа миналото лято, когато след катаклизмите около КТБ халфът, без да се двоуми, бе сред първите, които приеха да останат в "Коматево" въпреки установения таван на заплатите от 3000 евро.

Локо (Пловдив) ще бъде без петима играчи за мача с ЦСКА 1948

Вижте и кои са те

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки