Люис Хамилтън показа, че е непроницаем за напрежението

Големият коз на британеца са силните квалификации, които му помагат да контролира състезанията от полпозишън

Люис Хамилтън показа, че е непроницаем за напрежението
След четири състезания във Формула 1 този сезон Ха­милтън има три победи и ед­но второ място и вече отво­ри сериозна разлика в точ­ките до най-близкия си прес­ледвач. Тази позиция в мо­мента се държи от съотбор­ника му Нико Розберг след нетипичната грешка, която направи Себастиан Фетел в Бахрейн.

Победата на Хамилтън в кралството в За­лива затвори почти перфектния старт на сезона за англичанина и той се завръща в Европа, за да се подготви за следващото състезание в Испания след 3 седмици с удовлетворението от добре свършената работа.

Напълно доминиращи в откри­ващия старт в Австралия, Ха­милтън и Мерцедес бяха шоки­рани от силата и възраждането на Ферари в Малайзия, когато Фетел грабна победата.

Но това оказа голям ефект върху Хамилтън и екипа му, кои­то отговориха на удара с две внимателно контролирани и впе­чатляващи победи в Китай и Бахрейн в рамките на една сед­мица. Преди няколко дни Хамилтън каза, че не прави нищо по-раз­лично от миналата година, но дали всъщност е така?

Сега няма никакви сигнали, че онзи понякога плах и склонен към грешки Хамилтън от 2014-а, ще се появи отново. Сега на не­гово място е дошъл човек, пълен със спокойствие и самоконтрол. Дошъл е някой, който изглежда непроницаем за напрежението. Някой, който работи на ниво, много по-високо от останалите. Природният му талант е може би един от най-великите в този спорт. И ако Люис го остави да се разгърне, той ще се превърне в почти недосегаем.

Успехът му тази година е осно­ван на неговата безупречна фор­ма в квалификациите. С обикол­ки, които заради прецизността на Люис и неговия усет, са ра­дост за окото, той взе четири по­редни полпозишъна.

Средно той е по-бърз от най-близкия си конкурент в квалифи­кациите досега - Нико Розберг, с 0,279 секунди, Фетел пък е с 0,414 секунди по-бавен от него. Точно това невероятно темпо на Хамилтън е неговата силна карта. Това му позволява да контролира състезанията от първа позиция и да отприщва голямата си скорост и енергия само тогава, когато му се налага. В мо­мента Люис е могъщ и впечатляващ за гледане.

Андрю Бенсън, “Би Би Си”
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки