Легендарният Куатемок Бланко сложи край на кариерата си

Един от последните мохикани на романтичния футбол изигра последния си мач

Легендарният Куатемок Бланко сложи край на кариерата си
Големият мексикански нападател Куатемок Бланко изигра последния мач в кариерата си. 42-годишният футболист влезе като резерва, а неговият тим Пуебла спечели с 4:2 над Чивас във финала за купата на страната.
 
Бланко се появи в игра в 70-ата минута, като дотогава крайният резултат бе вече оформен. С два гола на Факундо Ерпен и Луис Рей Пуебла поведе до почивка, но малко след нея в рамките на 1 минута Чивас изравни чрез две попадения на Алдо де Нигрис.
 
В 60-ата минута Матиас Алустиса отново изведе Пуебла напред след точно изпълнена дузпа, а 8 минути по-късно бе оформено и крайното 4:2 отново от Алустиса.
 
В кариерата си Куатемок Бланко има три участия на световни първенства - 1998, 2002 и 2010 година, а през 1999 година помогна на "ацтеките" да спечелят купата на Конфедерациите. 
 
Бланко има и две първи места на турнира "Голд Къп", континенталния шампионат на Северна Америка. В 120 мача за националния тим той има 38 гола, а в кариерата си е играл в клубове в родината си, както и американския Чикаго Файър и испанския Валядолид.
 

Очаква се след края на състезателната си кариера Бланко да се включи в изборите за кмет на 350-хилядния град Куернавака. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки