СНИМКИ: Ботев слага шампионския си екип за бенефиса на Видолов

Ретро екипите, както и специални фланелки, посветени на "Магьосника", ще бъдат пуснати в продажба в магазина за фен артикули в деня на бенефиса - 5 юни

СНИМКИ: Ботев слага шампионския си екип за бенефиса на Видолов

Шампионският екип от далечната 1929 година ще облекат ветераните на „Ботев” Пловдив за бенефиса на Костадин Видолов. Фланелките са изработени по поръчка специално за случая, а визията им се оформя от 2 жълти и 2 черни квадрата, подредени шахматно.

На яката пък личи надпис с девиза на клуба „Красота, Вяра, Борба”. На екипите ще бъдат изписани имената на „златните канари” от 80-те, като всеки от тях ще играе с обичайния си номер.

С изработката на тези екипи, по-малко от година преди 100-годишнината си, „Ботев” се връща към своите корени. След като преди 12 месеца общото събрание на клуба избра първата емблема да бъде възродена, сега, макар и само в един демонстративен мач, ще бъдат пуснати екипите, с които Никола Щерев – Старика и съотборниците му печелят първата титла в „жълто-черната” история след победа над „Левски” в София с 1:0.

Ретро екипите, както и специални фланелки, посветени на Костадин Видолов, ще бъдат пуснати в продажба в магазина за фен артикули в деня на бенефиса - 5 юни.

Сборният отбор на ветераните на България ще бъде с екип на националния тим, който се осигурява от БФС. Селекцията на популярните личности от шоубизнеса и обществения живот също ще се появи на терена с екип по поръчка.

Той е в светло син цвят, с емблемата на „Ботев” на гърдите, а около нея има надпис, напомнящ поводът за предстоящия спектакъл - „5 юни” „Магьосникът”.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки