Александър Димитров си пожела България да е скритият фаворит на европейското

Aтмосферата в отбора е много добра, каза селекционерът на юношите до 17 г.

Александър Димитров си пожела България да е скритият фаворит на европейското
България е домакин на предстоящото европейско първенство по футбол за юноши до 17 години. Надпреварата на Стария континент ще се проведе от 6 до 22 май, като мачът на откриването е между "трикольорите" и Хърватия в Стара Загора. Национален селекционер на "младите лъвове" е Александър Димитров. Той ще води отбор на голям форум за трети път. Преди това го е правил като помощник на сегашния треньор на Славия Иван Колев, като дуетът е начело на Индонезия в турнира за Купата на Азия през 2007 г. Седем години по-късно специалистът бе селекционер и на 19-годишните българи, с които участва на европейското първенство в Унгария. Димитров даде интервю пред TV7, в което си пожела именно България да бъде скритият фаворит на предстоящото първенство.
 
Ето какво каза Димитров:
 
"Това е поредното стъпало лично за мен, което трябва да премина. Съгласих се да бъде треньор на тoзи отбор поради простата причина, че в мен остана една горчилка с последното ни представяне на европейско първенство, а отборът тогава беше готов за медал.
 
Има тръпка, разбира се – представляваме България, гербът ни е на гърдите. Иска ми се ние да сме скритият фаворит, амбицията ми е да вземем медал, но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето да го направиш. Изоставаме от останалите страни, а догонването става все по-трудно и това е притеснително. Хубаво е да имаме очаквания, но нека бъдем и реалисти, да видим средата, в която тези играчи се развиват и тогава да изискваме.
 
С всяка година играчите стават все по-умни и интелигентни. Но за съжаление намалява техният брой – компютрите, дискотеките, лесните неща са големи примамки, които отделят нашите деца от спортните площадки. Ние трябва да изградим тези деца и да им помогнем за стъпката, която ще направят – да влезнат в групата до 19 години. Тогава няма да бъдем домакини на европейското и ще трябва да преминат два квалификационни цикъла, за да играят пак на тази надпревара.
 

Иначе атмосферата в отбора е много добра. Момчетата са в такава възраст, че няма какво да делят. Повечето са приятели – и на терена, и извън терена. Тези деца не са мои, не се притеснявам, че ще ми ги отнемат. Дай Боже след европейското да се класираме и за световното първенство през есента. 

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки