Маратонът в Каварна ще бъде на 9 май 2009

Каварненският Маратон ще се проведе на 9 май 2009 година , предаде репортер на Novsport.com. Кметът Цонко Цонев заяви, че ще са необходими 100 хиляди лева за организирането на маратона. Наградата за най-добро постижение при мъжете и при жените е в размер на 35 хиляди долара.

Маратонът в Каварна ще бъде на 9 май 2009

Каварненският Маратон ще се проведе на 9 май 2009 година , предаде репортер на Novsport.com. Кметът Цонко Цонев заяви, че ще са необходими 100 хиляди лева за организирането на маратона. Наградата за най-добро постижение при мъжете и при жените е в размер на 35 хиляди долара.

Състезанието ще се провежда за първа година, но идеята да стане ежегодно, като по този начин ще може да получи лиценз от Международната федерация, което пък означава, че резултатите могат да се използват като нормативи за големи състезания. Покани  за участие ще получат всички, заяви Добромир Карамаринов, президент на Българската федерация по лека атлетика. 

Група от специалсити e oдобрилa трасето, остава маратонът да се провежда ежегодно, за да получи лиценз. Любопитен факт е, че старт на състезанието ще даде рокзвездата Глен Хюз.

Оносно наказаните атлетки, чиято санкция изтича, Карамаринов заяви, че след като това се случи и се уточнят някои допълнителни детайли, федерацията отново ще ги включи в отбора и ще поеме подготовката им. Ваня Стамболова няма да има проблем, какъвто има Венелина Венева, защото не е участвала в състезания във времето от положителната проба и обявяването на решението, докато Венева има да връща около 20 000 евро от петте турнира, на които е участвала.
Това, което предстои са няколко проби, от които едната ще се подложи на подробен анализ, преди на състезателките да бъде дъдено правото да се състезават отново.

Тезджан Наимова в момента е в чужбина и е заявила желание да продължи да се състезава след изтничането на наказанието от две години за манипулация на допинг проба.

Асен Христов, първи вицепрезидент на федерацията заяви, че ще настоява треньорът Георги Димитров повече да не се появява не международни форуми в отбора, който БФЛ изпраща. "Право на състезателите е да решат при кой да тренират, но аз лично ще настоявам този треньор да не пътува с отбора на международни прояви", заяви Христов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки