ЦСКА търси над 1 милион лева, за да покрие спешни задължения към НАП

Александър Томов твърдеше, че тези дългове са гарантирани със заложени в полза на държавата имоти

ЦСКА търси над 1 милион лева, за да покрие спешни задължения към НАП

ЦСКА търси над 1 милион лева, за да покрие спешни задължения към НАП, които са останали необезпечени. Александър Томов твърдеше, че тези дългове са гарантирани със заложени в полза на държавата имоти. Проверка обаче е установила разминаване между думите на Томов и реалната ситуация, пише вестник "Тема спорт".

 

Така задължението към НАП е едно от тези, които най-сериозно притискат ЦСКА. Точно по тази причина веднага след като поеха властта, новите собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев подновиха дарителската кампания сред феновете. Това се случи в петък следобед, когато от "Армията" излязоха с официално съобидение и призив по този повод. Набраните средства от кампанията отиват директно за покриване на дълговете към НАП.

 

Предишната  дарителска кампания бе стартирана в началото на март, но на практика не постигна съществен успех. Тя се проведе в турбулентен за ЦСКА месец, в който липсваше всякаква яснота около бъдещето и се водеше битка за собствеността на клуба. Мъглата около бъдешето на отбора хвърли ЦСКА в състояние на хаос и кампанията за дълговете към НАП остана на заден план.

 

Новите собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев търсят усилено инвеститори, които да поемат финансовата издръжка на клуба на свой гръб, но такива на този етап няма. Разговорите ше продължат и през новата седмица, когато се очаква яснота по въпроса.

Армейците не са платили всичко дължимо, свързано с ли-цензирането, и най-вероятно ше получат забрана за участие в евротурнирите. Под въпрос е и участието в А група през следвашия сезон. Милко Георгиев анонсира добри новини през следвашата седмица.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки