Мариян Огнянов: Бих останал в Ботев и за по-малко пари

"Още помня думите на Иво Тонев, че трябва да ме накажат, за да може другите момчета в тима да разберат, че не могат да правят каквото им скимне"

Мариян Огнянов: Бих останал в Ботев и за по-малко пари

Халфът на Ботев Пд Мариян Огнянов заяви, че е склонен да преподпише с клуба и при по-лоши финансови условия. Контрактът на бившия футболист на Левски изтича през лятото.

 

"Аз и моето семейство се чувстваме отлично в Пловдив. Вече доста време сме тук, това е градът, който най-добре ни пасва. По-малък е от София, но има всичко", казва Огнянов в, интервю за в. "Марица".

 

През 2011 г. футболистът преживява сериозен инцидент, но твърди, че вече е преодоля слабостите си и се е променил като човек. Kaтрофира в нетрезво състояние го вади известно време от футбола, а в предишния му' отбор Левски за наказание го пращат при юношите.

 

"Чаках някакво развитие, бях в ужасно труден период. Неприятен инцидент, трагичен момент, моя слабост, която вече съм преодолял. Но благодарение на нея се стигна до това да дойда тук. Мениджърът ми тогава Боби Божинов разговарял с Радуканов, който е проявил желание да ме вземе. Не съм мислил много, все пак стоях без отбор, синът ми беше на 2-3 години, не виждах някаква алтернатива и пристигнах. Нещата се развиха бързо - за 4-5 дни. Поразрових се в интернет да прочета повече за Ботев - голям клуб с богата история. Много се радвам, че предприех тази стъпка и нещата потръгнаха", спомня си Огнянов.

 

He питае лоши чувства към предишните си работодатели.

 

" Не обичам да се оправдавам, особено когато вината е моя. Принципно можеше в Левски да застанат зад   мен, но тогава така бяха решили. Още помня думите на Иво Тонев, че трябва да ме накажат, за да може другите момчета в тима да разберат, че не могат да правят каквото им скимне. Искаха да ме пратят в Ботев Враца, но аз не пожелах. Бях на 23 години, исках сам да си взема решението", казва още халфът.

 

"От 3 години съм в Ботев. Тимът винаги е имал добри футболисти. Не знам точната рецепта защо в момента се движим добре и успяхме да влезем в първата шестица. Явно ни е трябвало повече увереност. Парите са важни, но за мен никога не са били на първо място. Бих се съгласил да остана и за по-малко. Ботев направи много за мен в онзи момент, в който бях в много тежко положение. Нямаше как да си тръгна при първата по-трудна ситуация. Не съм такъв човек и изобщо не съжалявам за решението си да остана в Ботев през миналото лято.

 

Водили сме разговори с ръководството, чакам да видя как ще се развият нещата - аз и още няколко човека. Моето желание е да остана, харесва ми тук, харесват ми вижданията на треньорите, което за мен е много важно. С този стил на работа бих останал и за по-малко пари.

 

Ще ми се да направим нещо с Ботев, да спечелим трофей. Минах покрай строящия се стадион и точно това си мислех -да вдигнем купа пред пълни трибуни", казва още Огнянов.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки