Сензациите в пресата: Божков се връща, но само ако дадат базите

И още: "Берое иска Ливраменто, ЦСКА - Влади Романов"

Сензациите в пресата: Божков се връща, но само ако дадат базите

Сензациите в бъгарските спортни издания от днес, 26-и април 2015 година:

 

"Мериан мач": Божков се връща, но само ако дадат базите

 

Все още има шанс Васил Божков да се върне в ЦСКА, пише "Меридиан мач". Той обаче има едно много важно изискване преди да направи тази крачка - клубът да получи базите на концесия за минимум 30 години. През следващата седмица ще има среща на Божков с някои от най-влиятелните хора в политиката, на която ще бъде обсъдено случващото се с базите на „червените".

 

Един от най-богатите българи вече дори е разговарял с човек, който да се заеме с реконструкцията на стадион „Българска армия" и на базата в Панчарево. Ако все пак базите бъдат отдадени на концесия, то в плановете на Божков за треньор влиза Любослав Пенев, а за директорски назначения се спрягат имената на Илия Илиев и Стефан Орманджиев. Ел Голеадор бе в четвъртък вечер на „Армията", където говори над час с пресаташето на ЦСКА Иван Ненчев. Иначе Васил Божков се срещна с новите шефове на „червените" Ивайло Манджуков и Милко Георгиев в началото на седмицата. Събитието е било инициирано от неговия син Антон, който почти не пропуска мач на любимия си ЦСКА.

 

Феновете на 31-кратните шампиони следят внимателно ситуацията и подготвят масови протести, при положение, че се вземе решение клубът да банкрутира. Дали ще започне процедура по фалит, би трябвало да стане ясно в следващите дни.

 

"Тема спорт": Берое иска Ливраменто, ЦСКА - Влади Романов

 

Двама от футболистите на Локомотив София са получили предложения от други български отбори, разбра "Тема Спорт". Това са атакуващите халфове Владислав Романов и Антонио Ливраменто. Първият е желан от ЦСКА, а португалецът от бившия си тим у нас Берое. Романов е юноша на армейците, които сега искат да подсилят състава си с него за новия сезон. С оглед тежкото финансово положение на червените до подобен трансфер обаче едва ли би се стигнало. Отделно железничарите не са склонни да се разделят с крилото, което се завърна в "Надежда" през лятото на миналата година.

 

Договорът на Ливраменто изтича с края на сезона и заралии вече са се свързали с играча. Наскоро португалецът се похвали пред медиите в родината си, че е получил предложение за нов контракт, което все още обмисля.

 

В същото време стана ясно, че старши треньорът на Локо Димитър Васев има само едно колебание около състава за днешното домакинство на Ботев Пловдив. То е свързано с евентуалното включване сред 11-те на Ламжед Шехуди. Той се възстановяваше от контузия в коляното и е изостанал леко с подготовката. Почти сигурно тунизиецът ще остане на пейката, а атаката отново ще се води от Емил Гъргоров.

 

Мястото на наказания централен защитник Александър Бранеков ще заеме Марко Ранджелович. В последния мач с ЦСКА сърбинът влезе като резерва, след като бе извън строя месец и половина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки