Гъргоров наказа Ботев (Пд) и доближи "железничарите" до лидера в "А" група (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (Сф) се наложи с минималното 1:0 над "канарчетата" и вече десети мач е без загуба

Гъргоров наказа Ботев (Пд) и доближи "железничарите" до лидера в "А" група (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (Сф) се наложи с 1:0 над Ботев (Пд) в двубой от 27-ия кръг в „А” група и се доближи на пет точки от лидера във временното класиране Лудогорец.

Двата тима показаха равностойна игра, но при бърза атака в 60-ата минута гол с глава на Емил Гъргоров донесе трите точки за столичните „железничари”, които се намират на втората позиция в първата шестица с 50 точки и вече в десети пореден мач не познават загубата.
 



Двубоят започна на високи обороти, като и двата тима показаха сериозна битка в първите минути на срещата.

Първият точен удар в срещата бе на сметката на гостите, след като Божидар  Васев шутира в движение от границата на големия пеналт в 6-ата минута, но ударът му попадна в Митрев, който улови без проблеми.
 



В 10-ата минута Ливраменто бе препънат до дъгата на наказателното поле, съдията веднага отсъди нарушение, а в същия момент Златков опита да изчисти топката, но я прати в собствената си врата. Решението на рефера обаче остана фаул в полза на „железничарите”. Гъргоров стреля в стената и топката излезе в ъглов. След изпълнението на корнера Траянов бе изведен на добра позиция, но нанесе удар с глава покрай страничната греда.
 



Ботев имаше надмощие в средата на първата част, но „канарчетата” не успяха да създадат чисти положения пред вратата на Митрев.



При бърза контра на гостите Иван Цветков бе изведен добре в предни позиции, но не спря добре топката и отбраната на Локомотив бързо се върна в полето си и спря атаката на „канарчетата”.
 



В последната минута на първото полувреме центриране на Гъргоров бе отклонено от Балтанов, топката бе засечена с глава от Хаджиев, за щастие на Стаховяк кълбото премина встрани от гредата.
 



Двата тима не промениха схемата си на игра през втората част, в която в първия четвърт час двубоят бе изпълнен с единоборства и слаби центрирания.

В 60-ата минута главният рефер Никола Попов даде добър авантаж за Локомотив, „червено-черните” организираха бърза атака по лявото крило където Йордан Тодоров центрира, Гъргоров засече с глава, топката топна и намери горния десен ъгъл на вратата за 1:0.

Две минути по-късно Шехуди замени асистента за гола Тодоров, който не бе доволен от решението на треньора Димитър Васев.

Голът даде импулс в играта на домакините, които вдигнаха оборотите и опитаха да стигнат до второ попадение, което щеше да реши всичко в двубоя, но отбраната на „канарчетата” удържа на натиска.
 



В 80-ата минута Романов получи добър пас от Шехуди, напредна отляво, но вместо да бие реши да подава, което се оказа грешно решение, след като бранител на гостите пресече паса му.

Силите сякаш напуснаха футболистите на Ботев, които в последните минути не успяха да организират финален щурм и така Локомотив се поздрави с победа с 1:0 след попадението на Емил Гъргоров в 60-ата минута.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки