Сензациите в пресата: Левскарите пълнят джобове с парите от билети

В ЦСКА опряха до отец левскар да чупи каръка, "сините" пак без летен лагер в чужбина, звезда на Ботев на тайна среща в хотел

Сензациите в пресата: Левскарите пълнят джобове с парите от билети
Сензациите в родната спортна преса на 27 април, понеделник, 2015 година:

Тема спорт: Играчите на Левски прибират парите от билетите за реванша

Футболистите на Левски ще понапълнят джобовете през настоящата седмица. Те не са взимали месечни възнаг­раждения през 2015 година заради тежката финансова си­туация в клуба. Сините шефо­ве насочваха всички средства към погасяването на стари задължения, които касаеха по­лучаването на професионален лиценз за сезон 2015/16. Така пари за футболистите все не оставаха. Те обаче показаха висок морал и нито един не скъса контракта си по вина на клуба.

Ръководството планира да плати на играчите по част от заплатите им с приходи­те от полуфинала реванш с Лудогорец. Интересът към двубоя е голям и се очаква стадионът да се напълни. Чис­тите приходи от него ще са около 100 хиляди лева. Те оба­че няма да могат да покрият дори едно месечно възнаграж­дение на първия тим и спорт­но-техническия щаб - то е около 250 хиляди лева.

По-заможни запалянковци пък вече обещаха, че ще пре­мират играчите при елимини­ране на Лудогорец. През мина­лата седмица председателят на Управителния съвет на клу­ба Иво Тонев проведе разго­вор с футболистите, в който ги увери, че очаква нещата да се нормализират.

Труд: Левски пак без лагер в чужбина

Левски не мисли за летен лагер в чужбина. Планът за подготовка още не е решен, но в други години резервации се правеха отрано. Ситуацията зависи и от финансовото положение, което в момента е смущаващо. Ако все пак се намерят скоро пари, то първо ще се изплатят дължимите три заплати на футболистите и служителите. Така че тренировките зад граница остават (пред)последна грижа.

През миналото лято Левски също не отиде на лагер в чужбина и стигна само до Правец. През зимата обаче отборът все пак избяга от студа, като се подготвяше в Турция. От 2013-а, когато „сините“ бяха в Австрия, обаче не е имало летен лагер зад граница.

Божидар Краев започна пълноценни тренировки след контузия. Очаква се 17-годишният талант да заеме мястото си на дясното крило в реванша срещу „Лудогорец“ от полуфиналите за купата в сряда на „Аспарухов“. „Сините“ очакват днес да свършат билетите за сектор „Б“. Прогнозира се наплив от поне 10 хиляди зрители на стадиона. И атмосфера като при 1:0 с „Лудогорец“ преди 2 години - вулкан.

На „Герена“ не изключват при провал срещу шампиона няколко футболисти - предимно чужденци - да подадат молби за късане на договорите поради неплатени суми. При разминаване с купата на „сините“ остават семпли мачове до края във втората шестица на първенството. И сезонът може да бъде доигран най-вече с юноши на „Левски“. А без промяна на финансовото положение повечето от 9 чужденци и някои от българските футболисти няма да имат мотивация да останат...

24 часа: В ЦСКА опряха до отец левскар да чупи каръка

В опит да счупят най-на­края каръка от седем по­редни мача без победа и без отбелязан гол от ЦСКА прибягнаха до странни действия. В неде­ля сутринта отец Георги Гелеменов извърши во­досвет за изгонване на вредни сили и магии на стадион „Българска ар­мия".

Според свещеника, кой­то призна, че е фен на „Левски",    „червеният" отбор е обладан от зли си­ли и затова футболистите не са имали успехи. Цели­ят своеобразен ритуал по екзорсизъм бе предаван пряко от Нова телевизия в „На светло".

„Левскар съм, но искам да помогна на ЦСКА. Граждани ми казват, че на отбора се правят много магии, затова съм тук да разваля това проклятие и да изгоня демоните от ста­диона", заяви отец Гелеменов.

Очаква се в началото на седмицата новото ръко­водство в лицето на Ивай­ло Манджуков и Милко Георгиев да обяви бъде­щето на клуба. Какво ще е то, ще стане ясно, след ка­то пристигне официален отговор на писменото за­питване дали ЦСКА мо­же да остане в „А" група под управлението на син­дик.

По времето на това външно управление ще се установят истинските за­дължения, които вече са над 26 милиона лева и ще се направи оздравителна програма. При отрицате­лен отговор пък най-ве­роятно ще се обяви фалит.

Стандарт: Звезда на Ботев на тайна среща в хотел

"Локо" (Сф) подгони "Лудогорец" след труден успех 1:0 над "Ботев" (Пд). Голът за "червено-черните" вкара най-нис­кия на терена с глава -Гъргоров в 60-ата мину­та. Въпреки важния ус­пех Йордан Тодоров се нацупи на треньора си Димитър Васев. Специ­алистът реши да го за­мени, а сърцатият за­щитник отказа да му по­даде ръка при излизане­то си от терена.

След мача не стана ясно защо опитният футболист толкова се сопна. Съди­ята на мача Никола По­пов не вдигна нито един картон в напечения дву­бой. Това е първи такъв мач, откакто шампиона­тът се раздели на 2 шес­тици. Президентът на "Ботев" Иван Джиджев и финансовият директор Иван Йотков изгледаха двубоя самотни в ложа­та. Те разкриха пред "Стандарт", че пари за селекция в клуба ще има.

Томаш Иршак пък отпраши веднага след мача с личната кола на видео оператора на "Ботев" на тайна сре­ща в "Гран Хотел Со­фия". Звездата на "кана­рите" обаче отказа да разкрие дали там ще преговаря с отбор от чужбина, който проявя­ва интерес към него, или просто има лична рабо­та.

Тема спорт: Гикевич сърдит заради дузпата в Дупница

Таранът на Левски Лукаш Гикиевич е сърдит, че трень­орското ръководство не му разреши да изпълни дузпата срещу Марек при успеха с 3:1 в Дупница.

Полякът бе събо­рен за нарушението и понечи да стреля от бялата точка, но Стойчо Стоев нареди наказателният удар да бъде изпълнен от Борислав Цонев.

Гикиевич пристигна на „Ге­рена" през зимата, но не успя­ва да си спечели титулярно място и ще напусне тима след края на сезона.

Меридиан мач: Славия и Локо (Сф) в спор за талант на Добруджа

20-годишният атакуващ халф на Добруджа Атанас Илиев е попаднал в полезрението на Славия и Локомотив (Сф), съобщава Меридиан мач“.

През този сезон футболистът се представя повече от великолепно и до момента е отбелязал 12 попадения в „Б" група. Илиев вече е играл в елита с екипа на Черно море. За тима от Варна той има 13 мача и 2 гола - срещу Видима-Раковски и Любимец.

Не е тайна, че Славия търси усилено млади попълнения. Вече е заплют Димитър Алексиев от Хасково, както и дузина момчета от „Б" група, сред които и Атанас Илиев от Добруджа.
В Пловдив: Ботев пуска в петък билетите за ЦСКА

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Стойчо Младенов: Вече колко години неудачно управление в ЦСКА

„Все се търсят оправдания, че не сме шампиони“

Разкритие: Каранга се самоконтузил

Нападателят на ЦСКА под въпрос за Кърджали

Стамен Белчев с впечатляващ баланс в ЦСКА

"Червените" печелят над 2 точки средно на мач при специалиста

Ясно е бъдещето на Вион в ЦСКА

Дефанзивният футболист има 127 мача за тима

Нанков: Ще променим начина на игра

Изгледах много мачове от трибуните, призна асистентът на Белчев

Стамен Белчев: Реалната цел е купата

Разликата с Лудогорец е голяма, призна новият треньор на ЦСКА

Официално: ЦСКА изрита Ел Маестро и назначи Белчев

Вижте какво съобщиха от клуба

ВРЕМЕ Е ЗА ШОУ! Всичко или нищо за Левски и ЦСКА

Загуба може да доведе до катаклизъм в един от двата гранда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки