Агитката на ЦСКА аплодира шампионите от школата на Литекс

По българските терени рядко се виждат такива благородни прояви, оценяващи труда на съперника

Агитката на ЦСКА аплодира шампионите от школата на Литекс

Освен приятните емоции от играта и победата над ЦСКА, феновете на Литекс получиха и допълнителна доза повод за гордост. На почивката на дербито двете формации на Академията, които спечелиха Купите на БФС този сезон, направиха под бурните аплодисменти на публиката почетна обиколка с трофеите. Похвално е поведението на гостуващата агитка на ЦСКА, която също приветства оранжевите таланти.

Ловчанлии пишат, че през последните години тяхната школа се е утвърдила като N:1 в България, а за това свидетелстват не само многобройните успехи на футболния терен, а най-вече собствените кадри в представителния тим, където повече от половината състезатели са рожба на Академията.

Този сезон не прави изключение-оранжевите таланти отново окупираха върховете. През лятото юношите на Литекс ще се борят с най-силните школи в Европа в турнира за Младежката шампионска лига. Това стана факт , след като отборът на родените през 1997 и 98-ма година футболисти спечели Купата на БФС. До финала те стигнаха след безапелационни победи над Локомотив Сф с 3-1, Ботев 57(Сф) със 7-2 , а на полуфиналите бе разгромен Лудогорец с 4-1. В директния спор за трофея, ловчанлии победиха варненския Черно море с 2-1 след два гола на нападателя Тонислав Йорданов. По-голямата част от играчите в тази формация   станаха и вицешампиони на България в Елитната група до 17 години.

Поредна купа завоюваха и  момчетата, родени през 1999 и 2000-та година, които на финала със смазващо превъзходство надиграха столичния ДИТ с 2-0 след голове на Иван Митрев и Иван Иванов. По пътя към успеха си оранжевите елиминираха Спартак Пл с 4-0, Левски Сф(4-3 след дузпи), Монтана с 10-0 и Берое на полуфиналите с 2-0.

Наред с талантите, нужното признание бе отдадено и на треньорите в Академията, които са в основата на тези успехи-Евгени Колев, Ивайло Станев, Николай Димитров, наставникът на вратарите Витомир Вутов, главният скаут Цецо Зеленски и мениджърът на школата Стефан Яръмов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки