Славия и Хасково завъртяха нулите (ВИДЕО)

"Белите" изпуснаха победата и оцеляването си на теория, отмениха им редовен гол

Славия и Хасково завъртяха нулите (ВИДЕО)
Славия не успя да победи Хасково и да си осигури и на теория оцеляването в „А” група при преполовяването на плейофите във втората шестица. Двубоят на „Овча купел” от 27-ия кръг завърши 0:0. Южняците, които отстъпваха игрово, се нуждаеха от победа, за да завържат интрига на дъното. Равенството означава, че те остават на последното, 12-о място с 15 точки, на 8 от спасителния бряг пет кръга преди края на сезона. А „белите” се нуждаят от още две точки, за да бъдат и на теория в „А” група през следващия сезон. 
 
През първото полувреме редовен гол на Славия не бе признат, а Банков изби с една ръка мощен удар на Манзоро. След почивката Акташ изчисти от голлинията прехвърлящ удар на Петър Атанасов, докато Банков захлупи шут отблизо на Радослав Василев.  
 
Хасково не успя да постигне първа победа в 32-ата си среща в столицата като участник на „А” група. Но записа четвърто равенство в историята като гост в София и второ реми срещу Славия след 1:1 на 17 април 1983 г., преди 32 години. 
 
„Белите” организираха няколко добри атаки по фланговете в началото, но последният пас липсваше. Разбира се, защитата на Хасково допринесе за „сухата” си мрежа с добро пласиране. Радослав Василев и Манзоро притесниха отбраната в „червено”, която с дружни усилия се справи. 
 
Французинът, който е един от най-силните футболисти на Славия, отправи страхотен удар от над 30 метра в 20-ата минута, когато видя, че вратарят Николай Банков е излязъл леко напред. Но пазачът на вратата на Хасково успя да избие влизащата под гредата му топка с една ръка. 
 
Пет минути по-късно редовен гол на Славия не бе признат. Избит от Банков силен удар на Шоколаров бе добавен с глава в мрежата от уж намиращия се в засада Пиргов. Повторенията ясно показаха, че последният е пред отбраната при шута и се затича към топката след намесата на вратаря. 
 
После Манзоро открадна една топка отляво  в наказателното поле и дори успя да прехвърли Банков, но бранител притича, за да изчисти за сетен път. 
 
В края на полувремето дойдоха най-добрите минути за Хасково. Южняците опитаха няколко удара, които като цяло не представляваха кой знае каква опасност за Марио Кирев. Най-добрият бе на Димитър Алексиев, насочен в десния ъгъл на Кирев, който плонжира и спаси. 
 
Второто полувреме започна в същото русло – с надмощие на Славия и здрава защита на Хасково. Разликата бе в това, че гостите по-често опитваха далечни удари. 
 
В 57-ата минута домакините изпуснаха най-чистото си положение. Радослав Василев изведе между двама Петър Атанасов, който прехвърли излезлия да го пресреща Николай Банков. Но с решителна намеса Орхан Акташ изчисти от самата голлиния. 
 
11 минути по-късно Славия пропусна второ чисто положение през втората част. Манзоро размина защитник и пусна за Ради Василев, чийто удар след обръщане по тревата бе задържан пред голлинията от Банков. 
 
В края двамата треньори пуснаха Ивайло Димитров (Славия) и Григор Долапчиев (Хасково) с надеждата, че нападателите могат да променят нещо, но пред тях така и не се откриха възможности. 
 
Така, двата отбора прибавиха по една точка към своите активи. Славия остана на 9-ата позиция с 31 точки, с 14 над зоната на изпадащите. Хасково все още има шансове, като със своите 15 отстъпва с 8 от Локо (Пд) и спасителния бряг. 

Кръг за определяне на изпадащите

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Левски 27 13 5 9 20 44
2 Черно Море 27 12 5 10 3 41
3 Славия 27 8 7 12 -3 31
4 Локо Пд 27 6 5 16 -30 23
5 Марек 27 4 5 18 -44 17
6 Хасково 27 4 3 20 -39 15
 
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки