Крис Мийк триумфира в Аржентина

Лидер в генералното класиране oстава Себастиан Ожие

Крис Мийк триумфира в Аржентина

Крис Мийк спечели за първи път в кариерата си кръг от Световния рали шампионат. Пилотът на Ситроен триумфира в Аржентина и стана и първият британец, който печели старт в надпреварата от 2002 година насам.

Роденият в Северна Ирландия Крис Мийк победи своя съотборник Мадс Йостберг с 18 секунди разлика, с което Ситроен спечели своята първа двойна победа от близо три години насам. Елфан Еванс пък завърши изключително успешната седмица за британските пилоти, печелейки третото място в Аржентина.

Любопитно е да се отбележи, че Колин Макрей беше последният британски победител в Световния рали шампионат, като именно той беше и ментор на 35-годишния Мийк в ранните стъпки на кариерата му в автомобилния спорт.

Северноирландецът водеше през почти всички етапи като това беше неговият реванш за лошия старт на сезона в световния шампионат, след като отпадна във всичките три кръга от началото на годината.

Лидер в генералното класиране е френският пилот Себастиан Ожие, който завърши на 17-то място заради технически проблеми с автомобила на Фолксваген. Ожие има 84 т., а втори е норвежецът Мадс Йостберг със Ситроен с 51 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки