Иван Колев: Някои играчи се надцениха в определени ситуации

Треньорът на Славия разочарован от резултата, потърси вината в отбора си вместо да критикува съдиите

Иван Колев: Някои играчи се надцениха в определени ситуации
„И аз, и всички, предполагам, играчи сме разочаровани от резултата, особено през първото полувреме, когато създадохме доста положения”, коментира старши треньорът на Славия Иван Колев на пресконференцията след нулевото равенство с Хасково на „Овча купел”. 
 
Той отбеляза старанието на своите играчи, но разкритикува част от нападателите. Наставникът не потърси сметка на реферите за незачетения гол през първата част.
 
„Сега разбирам, че и голът е бил редовен. Може да коментираме дали е имало засада и дали е имало гол, но трябва да потърсим вината в себе си - защо не успяхме да отбележим.”
 
„Имаше желание, старание, нелошо движение на футболистите, но след като не падна гол, футболистите на Хасково добиваха все повече увереност и това им позволи през второто полувреме да играят малко по-спокойно и организирано, и да организират и те няколко атаки. Но като цяло мисля, че заслужавахме да спечелим, но не ни достигна очевидно и майсторство в атака. Имаше играчи, които трябваше да проявят повече желание и акуратност в действията си”, посочи Колев. 
 
Той не се съгласи, че Славия има спад във формата си. 
 
„Не бих казал, че пада формата. Обратно – ние направихме силен мач с Левски и добър с Черно море. Но започнахме да губим увереност в течение на мача, тъй като не успяхме да отбележим гол. Но това не е свързано с формата. Има още 5 мача, няма причина да не се изиграят на добро ниво.”
 
Пред „Диема Спорт” Колев подчерта, че не обвинява футболистите си за изпуснатите положения. 
 
„Не мога да бъда доволен от резултата. В някои моменти не съм доволен и от играта, но пък не мога и да обвинявам футболистите, защото се постараха. Не успяхме да реализираме гол, макар че имахме доста положения, особено в началото на мача. След това пропуските ни повлияха и не бяхме достатъчно търпеливи. Имахме проблеми с последния пас и ми се стори, че някои играчи се надцениха в определени ситуации. Не подходиха достатъчно сериозно и затова се получи този резултат.”
 
 „Очевидно не можем да пробиваме добре организирана защита. Те се отбраняваха с 9 души в някои моменти и в крайна сметка не можахме да преодолеем тази отбрана.”
 
Колев постави целта, която трябва да се преследва до края на сезона. 
 
„Искам моите футболисти да излизат за всеки мач все едно играят финал. Няма значение срещу кой играят, те са състезатели на Славия и трябва да се раздават на 100 процента във всеки един двубой.”
 
В заключение белокосият специалист коментира настоящия, а и бъдещия формат на първенството. 
 
 „Отдавна казах, първо не одобрявам формата от 12 отбора, идеалното е 16 отбора. Виждате колко футболни центрове изчезват. Иначе 3-4 отбора ще си играят помежду си. Трябва да има цел, която да се преследва от всички. А не просто да се намаляват отборите и да лишаваме огромен кръг запалянковци от удоволствието да гледат футбол. А тази формула е безсмислена в този й вид.” 
 

„Не съм разговарял с никого по този въпрос, не следя много, много нещата. Някой път се сблъсках с мнението, че тази формула ще отпадне. Поне така разбрах.”  

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки