Йовов: Всички предпоставки за "син" успех са налице

"Левски има класа да спечели, Лудогорец е в миникриза"

Йовов: Всички предпоставки за "син" успех са налице

Бившият капитан и спор­тен директор на Левски Хри­сто Йовов заяви, че сините имат всички предпоставки да елиминират Лудогорец на „Герена", след като в Разград стигнаха до нелошия турнирен резултат 0:0. За последно столичани играха мач с подо­бен заряд в последния състе­зателен сезон на Бижутера -2012/13. Тогава обаче те изпуснаха и титлата, и Купата на България.

"Левски не трябва да прие­ма двубоя с Лудогорец като изключителен, а да се подго­твя за него както за всеки друг. Ситуацията в момента е такава, че тимът трябва да извлече максимума от пре­доставената му възмож­ност, за да спечели срещата. Това, че стадионът е прода­ден, показва колко важен е мачът. Но на "Герена" са го разбрали отдавна. Защото, колкото и да е жалко, трябва да говорим за спасяване на се­зона с тази среща. Въпреки това не вярвам играчите да прегорят. Е, със сигурност ще има напрежение, но то тряб­ва да се преодолее", каза Йо­вов пред "Тема Спорт".

Той подчерта, че сините не трябва да са подвластни на емоциите и да се подда­ват на призивите на феновете за атака от първата ми­нута. "Истина е, че този тим за първи път от доста време играе толкова важен мач. Това всичко е отраже­ние на случващото се в клуба, което е друга тема. Това де факто е първият сериозен двубой на Левски през сезона. Такъв рано или късно идва и трябва да си подготвен. Да­но сините да са. Според мен тимът не трябва да се хвър­ля още в началото, не тряб­ва да се подходи с "юруш". На­против - да се действа спо­койно, както в обикновен двубой", каза Йовов.

"Според мен Левски има класа да спе- чели. Освен това Лудогорец е в миникриза - показа го с представянето си в послед­ните мачове. Така че шансо­вете на Левски са добри, на­дявам се да ги оползотво­рят. Като включим и пълния стадион - всички предпо­ставки за успех са налице. Ху­бавото на футбола е точно това - че винаги ти предо­ставя шанс да поправиш пре­дишни ситуации. Лошото е, че "Герена" трябва да е пълен за всеки двубой, а не само за такива срещи", отчете Йо­вов.

Той не пожела да отличи играч, който според него мо­же да реши срещата, и призо­ва футболистите да дей­стват като един на терена. "Смятам, че всички трябва да бъдат на максимума на сили­те си. В такива срещи не бива да се натоварва с очаквания само един човек. Важна е от­борната игра, именно тя носи успех. Всеки трябва да е в по­мощ на другия. Вярвам, че ще е така".

В края той припомни и факта, че дори при успех Левски не трябва да си мисли, че си е свършил работата, за да не се получи историята отпреди две години. "Дори и при победа сините не трябва да изпадат в еуфория. Да не забравят, че след това има финал. В никакъв случай този мач не решава нищо, не е краят на дадена история", за­върши Йовов.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки