Феновете на Черноморец скочиха срещу скандално съдийско назначение

"Акулите" не искат Валентин Станчев за съдия на мача с Банско

Феновете на Черноморец скочиха срещу скандално съдийско назначение

Фенклубът на Черноморец - "Сините акули", излезе със становище по повод съдийското назначение за утрешния мач на отбора срещу Банско от 26-ия кръг в "Б" група. Привържениците на бургазлии определят като скандално и необосновано назначението на бригадата в състав Валентин Станчев от Сливен като главен рефер и старозагорците Красимир Енев и Антон Тончев като асистенти.

Тримата вече са ръководили мач на Черноморец в този си състав - домакинството срещу Локомотив (Мездра) през есента, а Енев и Тончев бяха помощници и на скандалния Димитър Андреев от Кърджали на мача с Пирин (Разлог) по-рано тази пролет.

"Хората в Съдийската комисия на БФС в София или са слепи, или го правят нарочно в полза на някой друг отбор. Абсолютно негативно пристрастно е да сложиш два важни мача съдии, които са от града на нашия конкурент за оставане в Б група- Верея. Двамата господа явно се радват на солиден комфорт и протекции, защото и в двата си мача от тъчлинията си позволяват неспортсменско поведение, което не е санкционирано от съдийския наблюдател. А гологлавият дори се обръща по време на мач към трибуните и се заяжда с публиката, което също остава ненаказано", се казва в писмото на фенклуба.

"Никога съдиите не са имали проблеми в Бургас от какъвто и да било характер. Когато отборът ни не печели, за нас не е проблем да оценим играта като слаба. Но тази пролет някои неща излязоха извън контрол и назначението на съдийската тройка за утрешния ни мач с Банско вече е прекалено", пишат още "Сините акули".

През есента тримата сътвориха поредица от безумия на мача на Черноморец с Локомотив (Мездра) на стадион "Лазур". С угодната си свирка Станчев не отсъди нито един фаул срещу гостите от Мездра цели 40 минути, а първи жълт картон показа чак след почивката. Въпросният Андреев се прочу с подсказката си към играчите на Локомотив (Мездра) именно на мача Верея - Локомотив, че ако не падне гол, ще даде дузпа за Верея и да си знаят. Черноморец приема Банско утре на стадион Поморие, тъй като Лазур е ангажиран с подготовка за мачовете за Европейското първенство за юноши.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки