Черно море засили Марек към „Б” група (ВИДЕО)

"Моряците" временно се изравниха със своя съперник на финала за купата Левски, Славия се спаси и на теория след резултата на "Бончук"

Черно море засили Марек към „Б” група (ВИДЕО)
С икономична победа с резултат 2:0 Черно море надви Марек на „Бончук” и на практика ги прати в „Б” група.
 
Марек се нуждаеше от задължителна победа, за да се доближи на 3 точки от Локо Пловдив и спасителния бряг четири кръга преди края на сезона. Въпреки че дупничани бяха по-агресивни, гостите от Варна откриха след сносна индивидуална акция на Иван Коконов в 27-ата минута. Домакините от своя страна пропуснаха две положения до почивката чрез Рангел Абушев.
 
Бижев не успя от първия опит да си свърши работата като резерва през второто полувреме, а Гаров тресна гредата от 30 метра. В крайна сметка Бижев беше точен две минути преди края, когато беше изведен от Курьор и прати в ъгъла по диагонала.

Резултатът означава, че Марек остава на 6 точки от Локо Пловдив, който приема Славия по-късно. Последният се спаси и на теория. 
 
Двата отбора си размениха по едно положение в атрактивните начални минути. Манолов стреля в аут от малък ъгъл в 3-ата минута преди секунди по-късно Живко Петков да си поведе дълго свалена топка от Божилов и вратарят Михайлов да я пресече.
 
Първата реална голова възможност бе за Марек в 7-ата минута, когато гостите и конкретно Кулибали не успяха да изчистят. Рангел Абушев шутира атрактивно от въздуха, но прати на около педя встрани от вратата.
 
По-опитният и обигран отбор на Черно море откри резултата в 27-ата минута. Живко Петков свали малко след центъра за Иван Коконов, който надбяга Кавдански, нахлувайки в наказателното поле. С удар с левия крак под гредата Коконов не остави шансове на Михайлов, като вкара с помощта на рамката шестия си гол този сезон и във втори пореден кръг.
 
Голът явно успокои „моряците” и Марек, който логично действаше по-агресивно, пропусна втора чиста възможност точно преди почивката, когато неразбирателство между Венков и вратаря Николов позволи на Абушев да прехвърли излезлия да лови страж, но нападателят отново беше неточен.
 
Треньорът на Черно море Никола Спасов тръгна да решава мача с включването за второто полувреме на Вилиан Бижев и Себастиан Ернандес. Но домакините продължиха по-агресивната си игра, която принуждаваше гостите да бъркат. При една такава грешка Абушев отново получи възможности пак би в аут.
 
Черно море пропусна да реши мача 15 минути преди края, когато Бижев беше изведен с пас зад центъра сам срещу вратаря, но не си свърши работата, за която беше пуснат, стреляйки в аут.
 
Един от последните опити на Марек направи Илиян Гаров, който улучи сглобката с удар от 30 метра. Повече бързина и последен пас липсваха на дупничани, за да се доберат поне до равенството.
 
В крайна сметка Бижев успя да реши мача две минути преди края след подаване на Курьор и диагонален удар по тревата в левия ъгъл на Михайлов.

Така, Марек натрупа четвърта поредна загуба и остана 11-и със 17 точки, на 6 от Локо Пловдив, който е с мач по-малко. Черно море се изравни временно с Левски, с който ще играе финал за купата, преди мача на "сините" в Хасково в понеделник. Моряците и левскарите имат по 44 точки, съответно на 8-ото и 7-ото място. 

Кръг за определяне на изпадащите

Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ г.раз. Точки  
1 0 Левски 27 13 5 9 50 : 30 20 44  
2 0 Черно Море 28 13 5 10 35 : 30 5 44  
3 0 Славия 27 8 7 12 29 : 32 -3 31  
4 0 Локо Пд 27 6 5 16 17 : 47 -30 23  
5 0 Марек 28 4 5 19 10 : 56 -46 17 Изпадане
6 0 Хасково 27 4 3 20 16 : 55 -39 15 Изпадане
 
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки