Сензациите в пресата: Борусия Дортмунд ще спасява ЦСКА, Неманя изгоря за Лудогорец

Нов спонсор влиза в Левски, ако „сините” вземат купата, италиански и полски мениджъри следят Краев и Гаджев, почват преговори с Гикевич, следят играчи само от „А” група и още...

Сензациите в пресата: Борусия Дортмунд ще спасява ЦСКА, Неманя изгоря за Лудогорец

Сензациите в пресата днес, трети май 2015 година:

„Меридиан мач“: Борусия Дортмунд ще спасява ЦСКА
Новото ръководство на ЦСКА ще предприеме новаторски ход в отчаяния си опит за спасението на клуба. Ивайло Манджуков и Милко Георгиев вече преговарят с международна фирма, която е участвала в проекта за оцеляването на немския колос Борусия Дортмунд. Както е известно, „жълто-черните" бяха във фалит преди години, но с куп стратегически решения се върнаха към славата си. Сега на „Армията" ще опитат да приложат подобен модел. Очаква се група от 5-6 специалисти да заемат места в администрацията на ЦСКА, докато нещата в клуба не потръгнат в правилната посока.

„7 дни спорт“: Нов спонсор влиза в Левски, ако „сините” вземат купата
В "Левски" са наясно, че евентуалното спечелване на Купата на България ще означава финансово стабилизиране на клуба не само заради приходите от евроучастие, но и заради новите спонсори, които ще влязат на Герена. Както е известно, до края на сезона генерален спонсор на "сините", чието лого седи на екипите на първия отбор, се води застрахователна компания. Спечелят ли купата обаче, левскарите ще имат нов, много сериозен спонсор. Става въпрос за телекомуникационен гигант. Представители на фирмата са присъствали на полуфинала реванш между "Левски" и "Лудогорец" на Герена, за да наблюдават евентуалната си бъдеща инвестиция. Освен от победата и сърцатата игра на "сините" служителите на компанията са останали очаровани и от подкрепата, която публиката оказа на своите любимци. Феновете помагат изключително много на клуба и чрез кампанията "Левски е твой", което допълнително е накарало представителите да се замислят какви ще са дивидентите и за тяхната компания при сключването на евентуална рекламна сделка със "синия" клуб. Ако Владо Гаджев и компания победят "Черно море" на финала за купата на 28 май, то подписването на договор с телекомуникационния гигант ще стане факт почти 100%. Пречка пред евентуалното влизане може да се окаже фактът, че компанията е поканена за генерален спонсор и на мъжкия ни национален отбор по волейбол, на който предстои участие в Световната лига и европейско първенство. От Герена неколкократно обявиха, че се водят разговори с доста фирми, които могат да влязат като евентуален нов генерален спонсор. Припомняме, че в началото на годината гръцка фирма бе готова да започне да налива сериозни пари в "Левски", но сделката пропадна.

„Тема спорт”: Мораеш още чака пари от ЦСКА
Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш все още не е получил всичко дължимо от клуба, въпреки, че е имало договорка това да се случи до края на април. Бразилецът намали сериозно търсената сума, като преди две седмици стана ясно, че той има да взима 220 846 лева. Това е процент от трансфера му в Металург Донетцк през 2012 година. По сметка на Мораеш до четвъртък, последния работен ден през седмицата, обче не са постъпили всички дължими средства. Той не е подал жалба в Лицензионната комисия при БФС, но ако забавянето се проточи още, може и да прибегне до подобен ход. ЦСКА не плати през изминалата седмица и към НАП, което е другият сериозен проблем, свързан с лицензирането. Близо 1 милион лева от задълженията към Агенцията по приходите не са обезпечени. Армейците подновиха дарителската кампания сред феновете за набиране на средства за дълга към НАП, но сумата, която може да се събере по този начин, далеч няма да е достатъчна. През 2008 година лицензът на ЦСКА за евротурнирите бе отнет точно заради задължения към държавната институция.

„7 дни спорт”: Три клуба гледали левскари срещу Лудогорец
Мениджъри, работещи с турски тимове от първата и втората дивизия на южната ни съседка, са гледали на живо срещата между "Левски" и "Лудогорец" в сряда на Герена. "Сините" победиха с 1:0 и се класираха на финала за Купата на България. През зимата интерес към футболисти на "Левски" не липсваше. Най-сериозни бяха мераците на два втородивизионни тима към Аймен Белаид, но до трансфер така и не се стигна. Капитанът Владимир Гаджев също е попаднал в полезрението на няколко тима от Турция. Припомняме, че през миналото лято националът отказа доста примамлива оферта от турски тим, намиращ се в средата на класирането на Суперлигата. Контрактът на Гаджев с "Левски" изтича след края на сезона и халфът вече обяви, че ще решава бъдещето си през лятото.

"Тема Спорт": Неманя изгоря за Лудогорец
Неманя Милисавлевич стана поредният играч на ЦСКА с контузия. Той е получил разтежение по време на мача с Берое (0:0) в Стара Загора. Именно това е била и причината за смяната му през второто полувреме, разбра "Тема Спорт". Сърбинът ще се нуждае от период на възстановяване между 10 и 15 дни, което означава, че със сигурност пропуска предстоящия двубой с Лудогорец. Мачът е в събота, 9 май, от 20:00 часа на "Армията". Освен Милисавлевич срещата с разградчани заради травми пропускат вратарят Уваренко, Витанов, Маркинъос, Жоаким и Луис Соарес. Едва ли някой от тях ще запише мач до края на сезона. Липсата на две типични крила като Неманя и Соарес на практика оставя Любослав Пенев без никаква алтернатива в тези зони. Така сигурни титуляри по двата фланга на червената атака ще са Тони Силва и страдащият от футболна болест Иван Стоянов, който много трудно би могъл да издържи 90 минути в добро темпо. Новият треньорски щаб е крайно ограничен и в избора си за централен нападател. След контузията, която получи Жоаким през миналата седмица, Николич остава единствената опция за върха на атаката. Черногорският таран все още няма гол за армейците в официален мач. За негова резерва в Стара Загора бе взет юношата Аспарухов, който предвид кадровите проблеми може да попадне в групата и за двубоя с Лудогорец. Валентин Илиев ще започне пълноценни тренировки в сряда и ще бъде на линия за мача с разградчани. Централната зона на отбраната е и единствената, за която Пенев разполага с голям набор от футболисти и може да избира спрямо формата им. В състава след изтърпяно наказание се завръща Борис Галчев, който се очаква да попадне сред 11-те в събота. Въпросът е само дали бившият халф на Пирин и Ботев ще бъде използван до Сънди, или ЦСКА ще запази схемата 4-1-4-1, която използва в Стара Загора, и ще вкара Галчев до Фелипе в по-предни позиции. Вчера футболистите имаха почивен ден, а днес от 17:30 часа ще проведат тренировка на "Армията". Оставащите до мача с Лудогорец занимания обаче няма да се провеждат на клубния стадион, а ще се търси друго място. Вариантите са три - Панчарево, Царско село и Драгалевци.

"Меридиан мач": Агенции търсят отбор на Юнес Хамза
Ненужният в Лудогорец Юнес Хамза със сигурност ще напусне отбора след края на сезона, но от клуба държат да получат адекватна трансферна сума за национала на Тунис. Шампионите развързаха кесията си в началото на сезона за Хамза, за да засилят нападателната си мощ, но покупката на африканеца се оказа един от големите провали в трансферната политика на клуба. Ръковолдството на Лудогорец вече натовари няколко мениджърски агенции със задачата да намерят нов клуб на Хамза. Централният нападател пък сам е задействал връзките си в Румъния, където направи отлична кариера в Петролул, и не спира да прави мили очи на Стяуа. Именно румънският гранд бе близо до подписа му през лятото, преди на сцената да излезе Лудогорец и да отмъкне звездата от Ботев. Хамза е и един от най-скъпоплатените футболисти на шампионите, като те не само искат да се разтоварят от голямата му заплата, но и да покрият поне част от неоправданите разходи по престоя му в Разград.

"Меридиан мач": Италиански и полски мениджъри следят Краев и Гаджев

На сериозен интерес се радват футболистите на Левски, благодарение на добрите си изяви в последно време. Представители на италианската мениджърска агенция, която иска правата на Божидар Краев, пристигнаха на стадион „Георги Аспарухов" и изгледаха на живо срещата между „сините" и Лудогорец в турнира за Купата на България. Агентите отдавна искат да привлекат Краев и бяха отправили оферта за около 500 000 евро. На „Герена" обаче я отхвърлиха, искайки поне двойно повече, за да се разделят с талант номер 1 в отбора си. Лятото обаче преговорите отново ще станат актуални, като идеята на агенцията е да препродаде роденият във Враца играч за по-голяма сума. Друго вечно актуално име в Левски е Владимир Гаджев. Националът е с изтичащ договор, които почти на 100 процента няма да бъде подновен. На опашката за него отново са полски клубове, като техни емисари гледаха успеха над Лудогорец.

„Тема спорт”: Левски следи играчи само от „А” група
Заради неяснотата с какви финанси ще разполага през следващата година, засега в полезрението на Левски за лятна селекция са само футболисти от "А" група. При това такива, които може да привлече като свободни агенти. Сред следените бе и нападателят на Хасково Димитър Алексиев. Той вкара за 1:1 на "Герена" в първия двубой от втората шестица. Засега обаче "сините” не са убедени, че той ще може да им свърши работа. Все пак таранът ще има идеална възможност утре да разкрие възможностите си пред Стойчо Стоев. През лятото Левски задължително трябва да се подсили с нападател, както и с халф. В момента "сините” имат само един човек за върха на атаката - Валери Домобчийски, след като Лукаш Гикиевич бе отстранен от първия тим. Опция пред столичани е и таранът на Ботев Пловдив Александър Колев, който не е играл през пролетта заради травма в коляното. Левски ще направи всичко възможно да си върне полузащитника Мариян Огнянов. Договорът му с Ботев Пловдив изтича и на "Герена" се надяват да го вземат като свободен агент.

„Меридиан мач”: Левски почва преговори с Гикевич

Левски ще се опита всякак да разкара полския нападател Лукаш Гикевич от „Герена“. „Сините“ възнамеряват да стартират в близките дни разговори с футболиста и да потърси начин, как да му бъде разтрогнат договорът. Както е известно, бившият нападател на кипърския АЕЛ си позволи да напсува треньора Стойчо Стоев и затова е отстранен от първия отбор. И наставникът, и спортният директор Георги Иванов бяха категорични, че Гикевич няма повече никога да играе за „сините. Проблемът е, че той има действащ договор до края на следващия сезон и изгонването му би било прекалено сложно. Това обаче няма да спре опитите на „сините“ да го разкарат от „Герена“. По наша информация шефовете в Левски дори са искали да глобят жестоко Гикевич за издънката му, но това няма как да се случи. Причина са сериозните финансови проблеми и все още бавещите се заплати. Няма как полякът да бъде глобен, след като не е взимал заплата.

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР 1:0
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки