Лудогорец полетя отново на Коматево в нервен мач с Ботев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Канарчетата рипаха срещу съдията и получиха три гола, оставайки без победа в плейофите

Лудогорец полетя отново на Коматево в нервен мач с Ботев (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец се разправи с Ботев (Пловдив) с 3:1 на тяхната база в Коматево, оставяйки ги без победа в плейофите, а и срещу тях. Разградчани се върнаха на победния път след поражението от Берое и отпадането от Левски за купата. Два гола в нажежения мач вкара Жуниор Кишада през първото полувреме. Резервата Вандерсон реши всичко четири минути преди края. Иршак успя да вкара втория гол за Ботев в първата шестица в 88-ата минута. Шампионите и лидери в класирането, които поведоха с 8 точки на втория Локо Сф, треснаха и две греди, докато пловдивчани направиха два големи пропуска чрез Балтанов и Дрянов във всяко едно от двете полувремена.
 
Лудогорец шокира Ботев в първите две минути. Марселиньо тресна греда в 15-ата секунда преди Гамаков да подари топката на Кишада във втората минута и последният да открие, като разградчани изпълниха напълно тактическите указания на Георги Дерменджиев. Явно треньорът заложи на изненадващи агресивни действия в самото начало срещу, докато домакините са още неориентирани.
 
Ботев се съвзе и Балтанов не улучи опразнения от Владо Стоянов ъгъл в 29-ата минута.
 
Лидерът в класирането, който бе в серия от две поредни загуби във всички турнири, вкара втори гол от пет положения в 41-ата минута, когато Златков асистира на изведения за втори път зад защитата Кишада.
 
Лудогорец опита да затвори мача със защитна игра през второто полувреме, но Огнянов избухна 12 минути преди края с удар от воле, който бе отразен от Стоянов. Дрянов пък пропусна чист гол в 80-ата минута.
 
Ангуло тресна втора греда в последните десет минути преди резервата Вандерсон да намери горния ъгъл за 3:0, като останаха съмнения за нарушение на Хамза в атака.
 
Томаш Иршак материализира усилията на Ботев с почетен гол в 88-ата минута.

 
Още в първата си атака Лудогорец можеше да открие резултата. Мисиджан спринтира отляво, навлезе в пеналтерията и сви на дузпата за Марселиньо, който с премерен удар по земя към обратния ъгъл улучи страничния стълб.
 
Минута по-късно изсипване отдясно доведе до разбъркване в наказателното поле на Ботев. Гамаков в опита си да изчисти подари на Кишада, а нападателят отблизо с левия крак прокара между краката на защитника, за да открие за Лудогорец.
 
Разградчани имаха още няколко опасни атаки преди Ботев да се окопити. Най-деен за канарчетата беше техният капитан Йордан Христов, който носеше лентата в отсъствието на Иван Цветков. Но защитата на гостите се справи с неговите центрирания отдясно в пеналтерията.
 
Решително изчистване на Даниел Златков предотврати втори гол за Лудогорец, когато Кишада беше изведен сам срещу вратаря с пас зад центъра.
 
Най-чистото си положение Ботев създаде малко преди да изтече първия половин час. Балтанов завъртя с глава центриране на Иршак към опразнения от Владо Стоянов ъгъл. Вратарят не мръдна, но топката не навести мрежата му.
 
Обстановката започна да се нажежава. Публиката и щабът на Ботев скочиха срещу съдийството на Александър Костадинов. Основателна претенция обаче беше само една несъществуваща засада.

 
Телевизията обяви като спорен втория гол на Лудогорец, паднал четири минути преди почивката. Отново с пас зад центъра Кишада беше изведен сам срещу вратаря, но Данчо Христов, който стоеше в другия край на терена по ширина, сякаш покри засадата. В опита си да отнеме Златков поведе топката на Кишада, който с кинжален удар огорчи Стаховяк за втори път.
 
Като цяло обаче спорните ситуации изобщо не бяха толкова много, колкото някои се опитаха да изкарат. Напрежението се създаде изкуствено, а Лудогорец просто тактически надиграваше Ботев.  
 
Точно преди почивката Владо Стоянов извади удар под гредата на Балтанов.  
 
Второто полувреме започна с нови спречквания. Ботев обяви, че Дяков е провокирал Филипов, след като е играл грубо срещу него. Реферът реши, че ще успокои страстите без да показва картони.
 
Мачът заспа още в началото на второто полувреме. Лудогорец тръгна да го затваря с компактни действия в защита.
 
Чак в 78-ата минута Огнянов демонстрира класата си с гърдиране и удар под гредата на излезлия напред Стоянов. Вратарят обаче успя да извади в корнер.

 
Резервата Дрянов, който замени разтегналия по-рано Чунчуков, изтърва най-чистата възможност за Ботев през втората част. Десет минути преди края младокът получи на чиста позиция, но стреля крайно неточно.
 
Ангуло тресна втора греда за Лудогорец преди резервата Вандерсон да реши всичко в 86-ата минута с удар в горния ъгъл отблизо след високо подаване на друга резерва – Златински. Халфът бе заменил излезлия принудително Светослав Дяков.
 
Две минути по-късно Иршак оформи крайното 1:3 с красив удар в обратния ъгъл на Владо Стоянов.

С победата Лудогорец събра 58 точки и временно поведе с 8 точки на втория Локо (София), който по-късно тази вечер гостува на Литекс. Ботев записа трета загуба в плейофите и втора поредна, като остана без практически шансове за Лига Европа. Жълто черните са 6-и с 39 точки, на 6 от Берое и на 8 от ЦСКА и Литекс, окупирали третата позиция. 

Шампионска Група

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 28 17 7 4 38 58
2 Локо Сф 27 15 5 7 10 50
3 ЦСКА 28 13 8 7 17 47
4 Литекс 27 14 5 8 14 47
5 Берое 28 12 9 7 12 45
6 Ботев Пд 28 11 6 11 2 39
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки