Стефан Аладжов: На „Герена" трябва вече да мислят за следващия сезон

"Срещите в А група вече нямат абсолютно никакъв смисъл. В тях Стойчо Стоев трябва да залага на младите"

Стефан Аладжов: На „Герена" трябва вече да мислят за следващия сезон

Рекордьорът по мачове за Левски Стефан Аладжов сподели, че Стойчо Стоев се справя повече от добре начело на тима. Според него обаче на "Герена" не бива да се главозамайват от успеха над Лудогорец, защото Черно море може да създаде големи проблеми на сините във финала.

 

"Наистина Левски направи голям мач срещу Лудогорец, но не трябва да се избързва с радостта, защото има финал с Черно море. Успехът беше необходим и донякъде осмисля сезона. Със сигурност ще има и психологически ефект върху отбора. Но трябва да се отбележи, че мачът беше на кантар. Разградчани можеха и да победят, нацелиха две греди. Публиката обаче си каза думата. Видя се, че феновете са номер 1, сега остава само и отборът да заиграе още по-добре и догодина да не е във втората шестица, защото от това губи много. До голяма степен за Левски остава само една среща до края на кампанията - финалът. Мисля, че няма да е никак лесен. В отбора не трябва да се радват, а да имат едно наум, защото Черно море е сериозен тим и го показва във всеки двубой. Победата срещу тях обаче няма алтернатива, защото купата е единственият вариант да се спаси сезонът. Срещите в А група вече нямат абсолютно никакъв смисъл. В тях Стойчо Стоев трябва да залага на младите. Нека момчетата се обиграват, за да може догодина да са готови. Шанс заслужават Ради или Боби Цоневи, Владислав Мисяк... Те са в отбора по собствено желание, докато при чужденците водещи са финансите, заяви пред "Тема Спорт" Аладжов.

 

Той добави, че клубът е уцелил с избора на треньор.

 

"Важно е да се погледне вече към другия сезон. Но неяснотата с финансите е сериозен проблем най-вече за селекцията. Смятам,че Стойчо Стоев си върши много добре работата. Друг е въпросът, че трябва да има пари, за да се купят добри футболисти. Защото вече две години се взима по някой оттук и оттам. Важно е дали клубът ще успее да задържи Аниете, защото в момента той е най-добрият му футболист. Като цяло виждам положително развитие и възход при Стоев. С оглед желанието и традициите на Левски да гони по-високи цели, то е нужно да му бъдат осигурени и по-качествени играчи", завърши Аладжов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки