Вече няма интерес към младите ни национали

Клубове като Барселона, Виляреал, Севиля, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ред Бул Залцбург, Тотнъм, Лестър, френските Пари Сен Жермен, Лион и Лил до един задраскаха днешната среща в Созопол в програмите си

Вече няма интерес към младите ни национали

Българските юноши вече не представляват интерес за водещите европейски отбори на Европейското първенство, което се провежда в югоизточната част на страната. Клубове като Барселона, Виляреал, Севиля, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ред Бул Залцбург, Тотнъм, Лестър, френските Пари Сен Жермен, Лион и Лил до един задраскаха днешната среща в Созопол в програмите си.

"Видяхме достатъчно, нямаме интерес към българи", коментира скаутът на Севиля Хосе Луис Руда. Колегата му Хосе Мануел Сантос пък добавя: "Може би само номер 6 (Георги Русев) прави някакво впечатление, но на този етап е трудно да се ангажирам с по-конкретно мнение".

Шефът на школата на Лестър Бил Уол е доста по-позитивен: "За първи път съм в България и за мене всичко е ново и непознато. Сигурен съм, че България има качествени момчета и ще дойда пак през есента. Иначе първенството минава на много високо ниво. За първи път сте домакини и то на 16 отбора. Хората са очаровани от организацията и цялата обстановка в главния град-домакин Бургас".

Скаутите от Западна Европа са настанени основно в два хотела - "Приморец" и "България". Първият е в категорията "5+ супер-лукс" и е на брега на морето, скрит в зеленината на Морската градина, а вторият е в идеалния център. "За мен беше удоволствие да работя на това Европейско първенство. Надявам се, че този регион отново ще получи домакинство и всички с удоволствие ще се върнат тук", каза Тай Гудън от Арсенал преди да вземе полета от Бургас за Лутън.

Разбира се, не липсваха и комични моменти. Както е известно, преди началото на всеки мач играчите изритват сувенирни топки в публиката. Истински бой, придружен с крясъци и викове си спретнаха феновете на футбола от ромски произход в Сливен преди мача Франция - Русия. Мелето в сектора им на стадион "Хаджи Димитър" разсмя представителите на УЕФА, а хората от клубовете питаха какви точно са тези хора. Предвидлив български журналист от водещ софийски вестник им обясни, че това всъщност са най-горещите фенове на футбола.

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки