Сао Пауло и Коринтианс изхвърчаха от "Копа Либертадорес" (ВИДЕО)

Крузейро отстрани Сао Пауло след дузпи, докато парагвайци биха за втори път Коринтианс

Сао Пауло и Коринтианс изхвърчаха от "Копа Либертадорес" (ВИДЕО)

Феновете на футбола в Сао Пауло изживяха доста неприятни моменти, след като и двата местни гранда - Сао Пауло и Коринтианс, отпаднаха на осминафиналите за "Копа Либертадорес".

В изцяло бразилски сблъсък Сао Пауло отстъпи като гост на Крузейро с 0:1. Това направи общия резултат от двата мача 1:1, а при дузпите по-точни бяха домакините, които ще играят в четвъртфиналите след 4:3. Единственият гол в срещата вкара Леандро Дамиао в 54-ата минута, а при наказателните удари в герой се превърна Фабио. Вратарят на Крузейро спаси две дузпи - едната на бившия ас на Севиля и националния отбор Луиш Фабиано.

Коринтианс пък претърпя второ поредно поражение от парагвайския Гуарани, този път с 0:1 на собствената си "Арена Коринтианс". Така с общ резултат от двете срещи 3:0 Гуарани се класира за четвъртфиналите, като така продължи с впечатляващото си представяне в турнира през сезона. Последният път, когато парагвайците успяха да прескочат груповата фаза на турнира, беше през 1997 година. Победният гол в мача падна в заключителните минути, когато Фернандо Фернандес се разписа от близко разстояние. Преди това пък двама състезатели на Коринтианс бяха изгонени - в 52-ата минута Фабио Сантош видя червения цвят на картона за много груб фаул, а 17 минути по-късно съдбата му последва и Жадсон, който удари противник.

В последната среща от снощи Интернасионал надигра пред собствена публика Атлетико Минейро с 3:1 и след 2:2 в първата среща се класира за четвъртфиналите. Головете за Интернасионал реализираха Лисандро Лопес, Андрес Д'Алесандро и Валдивия, а за гостите от Атлетико точен бе аржентинецът Лукас Прато.

В четвъртфиналите съперник на Интернасионал ще бъде колумбийският Санта Фе, който във вторник се справи с Естудиантес ла Плата. Крузейро чака победителя от сблъсъка между Ривър Плейт и Бока Хуниорс, който е тази нощ. Гуарани пък ще се изправи в следващата фаза срещу победителя от мача между уругвайския Монтевидео Уондърърс и аржентинския Расинг.

"Копа Либертадорес", осминафинали-реванши:
Коринтианс (Бразилия) - Гуарани (Парагвай) 0:1
* Гуарани продължава напред с общ резултат 3:0

Крузейро (Бразилия) - Сао Пауло (Бразилия) 1:0
* Общ резултат 1:1, Крузейро продължава след 4:3 при дузпите

Интернасионал (Бразилия) - Атлетико Минейро (Бразилия) 3:1
* Интернасионал продължава напред с общ резултат 5:3. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки