Подготвиха специален мотор за Мартин Чой

Новата машина ще бъде представена за първи път днес по време на тренировките за състезанието в Италия на пистата "Адрия"

Подготвиха специален мотор за Мартин Чой

Най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой стартира днес в първия кръг на европейския шампионат в клас Супербайк 1000, който се провежда в Италия, на пистата Адрия. От тази година той се състeзава в по-висок клас благодарение на подкрепата на „ЕКО България“.

Звездата на EKO Racing Team ще има честта да се впусне в надпреварата със специално разработен заводски мотор BMW S 1000 RR 2015. Това е голямо признание за таланта на българския състезател, чийто добри класирания през последните години впечатлиха BMW и те му направиха изключително предложение.

Освен мотора, към ЕКО Racing Team се присъединиха и специално подготвени механици, които ще са на разположение на Мартин Чой по време на състезанието.

Моторът ще бъде представен за първи път днес по време на тренировките за състезанието. Той е единствен по рода си в този шампионат и е с мощност на двигателя от над 240 к.с. Подготвен е от BMW MOTORRAD, чрез Чешкото представителство на компанията и е оборудван с най-съвременните състезателни компоненти.

От началото на сезона под новото име на отбора ЕKO Racing Team, Мартин Чой спечели първите два старта от Българския шампионат по мотоциклетизъм и Източноевропейския шампионат, които се проведоха в Серес, Гърция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки