Лоренсо и Роси донесоха двойна победа за Ямаха на "Льо Ман"

Доктора остава лидер в генералното класиране, Марк Маркес завърши четвърти след епична битка с Яноне

Лоренсо и Роси донесоха двойна победа за Ямаха на "Льо Ман"

Хорхе Лоренсо с Ямаха спечели безапелационно Гран при на Франция на пистата „Льо Ман” - пети кръг от сезона в MotoGP. След като стартира от трета позиция състезателят от Майорка набързо окупира челната позиция и се наслади на самотно състезание до самия край в отлично темпо, което му донесе втора поредна победа.

Победата на Ямаха бе двойна, защото втори на подиума се качи лидерът в генералното класиране Валентино Роси, а Андреа Довициозо с Дукати остана трети.


Световният шампион Марк Маркес тръгна от пол позишън, но загуби доста места още в първите завои след старта. След грандиозна битка и куп изпреварвания между него и Андреа Яноне, Маркес все пак завърши четвърти. Каращият с контузия в рамото Яноне се представи чудесно и завърши пети, а Брадли Смит остана шести.

Съотборникът на Маркес в Ямаха – Дани Педроса падна в началото, но продължи състезанието. Той нямаше шанс за точки, но се върна и завърши, за да провери как се справя с контузията в ръката.

Британецът Кал Кръчлоу вървеше добре, но падна на завой №6 и отпадна. Сънародникът му Скот Рединг отпадна след едва три обиколки.

В генералното класиране води легендата Валентино Роси със 102 точки, втори е съотборникът му Хорхе Лоренсо с 87, Довициозо има 83 на трето място, шампионът Марк Маркес е четвърти с 69, а Андреа Яноне има 61 на пето място.

Следващият шести кръг от сезона е на пистата „Муджело” в Италия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки