Най-добрият българин в Световния шампионат по мотокрос смени отбора и мотора

Един от най-добрите български мотоциклетисти Петър Петров подписа нов договор с изключително авторитетния Monster Energy Kawasaki MX2 Racing

Най-добрият българин в Световния шампионат по мотокрос смени отбора и мотора

Един от най-добрите български мотоциклетисти Петър Петров подписа нов договор с изключително авторитетния Monster Energy Kawasaki MX2 Racing.  До края на тазгодишния календар в Световния шампионат в клас МХ2 Петров ще кара със заводски мотоциклет Кавазаки. 

 

Това стана факт поради контузията на един от пилотите, който няма да участва до края на сезона-  Дилан Ферандис / Франция/. Ръководството на тима трябваше веднага да намери заместник на Ферандис и преговорите с Петър Петров и екипа му преминаха успешно и беше подписан договора. 

 

Роденият в Севлиево състезател е на 20 години, но има сериозен опит в клас MX2, защото кара в Гран При от 2010 г., след като постигна добри резултати в класовете МХ85 и МХ125. За първи път в кариерата си Петър ще кара заводски мотоциклет. Досега той има няколко класирания в топ 10, а също и в топ 5 на отделни маншове от световния шампионат. 

През изминалите два дни Петров тестваше новия си мотор в Холандия, като машината е паснала идеално на българина още с качването. Утре и вдругиден отново ще продължат тренировките с новото Кавазаки, като официалния му дебют ще бъде в 7-ия кръг на Световния шампионат МХ2 в Англия (23-24 май).

 

След подписване на договора собствентикът на отбора Жан Жак Люсети коментира: 

 

„Трябваше да вземем бързо решение, тъй като искахме да представим на нашите спонсори тримата пилоти преди старта на следващата Гран При. В този момент от сезона, малцина топ пилоти са на разположение. Щастието ни се усмихна и ние успяхме да вземем Петър Петров – един млад пилот, който ще даде още по-международно лице на тима.  Ние ще му помогнем да се почувства като у дома, като същевременно ще осигурим и подкрепа на Дилън Ферандис по време на неговото възстановяване.”

 

Петър Петров заяви: „Много съм щастлив и развълнуван от този шанс. Monster Energy Kawasaki MX2 Racing е заводски отбор и съм доволен, че те вярват в мен. Мисля, че мога да се справя добре с тяхната подкрепа и моя опит. Наистина очаквам с нетърпение да се състезавам с този отбор и да видим какво ще се получи. Естествено, искам да благодаря на всички в екипа за тяхното доверие в мен.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки