Дани Абало: Казвам сбогом на един чудесен клуб

Испанецът си тръгва от Лудогорец, най-вероятно ще играе за Бетис в Примера през следващия сезон

Дани Абало: Казвам сбогом на един чудесен клуб

Испанецът Даниел Абало призна, че няма да остане в Лудогорец и през следващия сезон. Договорът на крилото изтича в края на сезона. От ръководството на няколко пъти правиха опит да убе­дят 27-годишния футболист да продължи контракта си, но той бе категоричен, че иска да заиграе или отново в родината си, или да премине в тим от Англия. По всяка вероятност следващата спирка в кариерата на Абало ще е Бетис, който е ли­дер в Сегунда дивисион и поч­ти сигурно ще влезе в Ла Ли­га. Тимът води с 6 точки пред Хирона и Спортинг Хихон.

"Втори сезон и втора титла. Какъв великолепен начин да кажеш сбогом на един невероятен сезон и чу­десен клуб", написа Абало на официалната си страница в Twitter.

Фланговият футболист пристигна в Лудогорец през лятото на 2013 година като свободен агент. До момента той е изиграл 81 срещи за разградчани във всички тур­нири, в които е реализирал 21 гола. Именно Абало вкара и историческото първо попа­дение за тима в групите на Шампионската лига срещу Ливърпул (1:2) на "Анфилд".

От Разг­рад през лятото си тръгва и Роман Безяк, който вече под­писа договор с хърватския Риека. С изтичащи договори са и Ешпиньо и Барт. Най-ве­роятно бившият футболист на Литекс ще преподпише, докато за юношата на Пор­то все още не е ясно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки