Сензациите в пресата: Левски иска да открие сектор "А" с шоумач

Пернишко дело тормози ЦСКА, Манджуков залага имот за дълга към НАП, Берое си хареса нападател, Ботев иска двама от Локо (ГО)

Сензациите в пресата: Левски иска да открие сектор "А" с шоумач
Сензациите в родната спортна преса на 20 май, сряда, 2015 година:

Труд: Левски мисли за откриване на сектор „А” с шоумач

В Левски вече подбират седалки за новия сектор „А“ на „Георги Аспарухов“. Представени са няколко оферти. Планира се 6000 скамейки да бъдат поставени през лятото.

Работата по централната трибуна се позабави и градежът няма да е готов за новия сезон. Ако не бъде поставяна козирка, сектор „А“ ще бъде открит през октомври. Мисли се вариант това да стане с планирания шоумач с Юргорден, с който ще бъде отбелязана 50-годишнината от дебюта на Левски в евротурнирите. „Сините“ започват срещу шведския клуб през 1965-а.

„Герена“ обаче усилено търси 2 млн. лв. за козирка. Поставянето на подобно съоръжение е сложно и ще забави откриването, обяви вече шефът на „синия“ управителен съвет Иво Тонев.

Стандарт: Пернишко дело тормози ЦСКА

Точно когато обла­ците над Борисовата градина започнаха да се разотиват, нова драма разтресе ЦСКА. Со­фийският градски съд е възобновил дело за не­състоятелност на "чер­вените". Това стана яс­но от публикация на специалиста по спортно право и мениджър Георги Градев.

Причина­та за решението е фак­тът, че "армейците" дължат пари на пер­нишката фирма "Юнис" ООД, която е завела де­ло срещу тях още преди две години. "По всичко личи, че ще има синдик до края на годината", пише още Георги Гра­дев във фейсбук профила си.

Меридиан мач: Манджуков залага имот за дълга към НАП

Собственикът на ЦСКА Ивайло Манджуков е готов с план за погас­яването на най-нале­жащото задължение към НАП. Спешно трябва да бъ­дат платени 1,3 млн. лева, като сумата ще бъде обе­зпечена с имот в центъра на София. „Червените" дължат към НАП над десет милиона лева.

Ивайло Манджуков об­мисля вариант и да плати въпросната сума. Това оба­че е по-сложно, тъй като още се водят преговори с потенциални инвеститори. В крайна сметка, ако ЦСКА не се класира в тройката, най-вероятно ще се заложи на варианта с обезпечението.

Преди това Александър Томов и Сашо Тодоров без капка срам афишираха, че дългът към НАП е обезпечен със земи. В последствие се оказа, че всичко е пар­тенка. Били са заложени зе­меделски земи, чиято стой­ност е била с пъти по-малка от обявената от Томов.

Тема спорт: Берое набеляза нападател от Италия

Берое ще се опита да при­влече нападател от Италия, разбра "Тема Спорт". Заралии са набелязали футболиста на Киево Радо­слав Кирилов. През последния сезон бившият младежки на­ционал на България игра под наем за Кремонезе в трета дивизия, за който записа 23 мача и 4 гола. Преди това той бе преотстъпван още на Лумедзане, Карпи и Венеция. Ки­рилов може да играе и като крило. Самият футболист ще разговаря с ръководството на Киево за напускането на ти­ма, който очевидно не разчи­та на него.

Старши треньорът на зелено-белите Петър Хубчев за­дължително ще търси подсил­ване в предни позиции. В мо­мента той разполага в атака с Жуниор Mапуку и Станислав Костов, като и двамата се очаква да бъдат освободени заради слабото им представя­не през сезона. Все пак с по-го­леми шансове да остане е Maпуку. В последните няколко кръга Хубчев използваше като централен нападател и Геор­ги Андонов.

В Берое вече са готови с плановете си за селекция. Тя до голяма степен ще се обусла­вя и от евентуалното класи­ране за Лига Европа. За атака­та са набелязани и двама игра­чи от А група Иван Коконов от Черно море и Димитър Алексиев от Хасково.

Тема спорт: Канарчетата набелязаха двама от Локомотив (ГО)

Ботев (Пловдив) е набе­лязал двама играчи на Ло­комотив (ГО), пише „Тема Спорт". Помощник-треньорът на канарчетата Николай Праматаров е из­гледал двубоя на железни­чарите от последния кръг с Монтана. Според запоз­нати в плановете на жълто-черните е голаджията на Локо Янаки Смирнов и един защитник.

Очаква се в близките дни шефовете на Ботев да влязат в контакт с ко­легите си от Горна Оряхо­вица.

Старши треньорът Петър Пенчев и другият му асистент Костадин Видолов пък изгледаха на жи­во победата на Берое над Литекс. Заралии са следва­щият съперник на канар­четата.
Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки