Левски се цели в 5 млн. лева бюджет за новия сезон

Очаква се свиването на разходите да удари отново по заплатите на футболистите

Левски се цели в 5 млн. лева бюджет за новия сезон
Ръководството на Левски ще се опита да осигури бю­джет от 5 милиона лева за следващия сезон. В момента сините усилено работят по натрупване на капитал за кампанията 2015/16. С ос­игуряване на голяма част от средствата се е заел председателят на Управителния съвет на клуба Иво Тонев. В последните дни именно той е най-активен от отговор­ните фактори на „Герена". И благодарение на него футбо­листите получиха по две за­плати - първите им за 2015 година. До месец те ще си получат и останалите две възнаграждения.

Тонев вече нееднократно обяви, че Левски трябва да спазва строга финансова дис­циплина - да харчи колкото може да си позволи и успо­редно с това да чисти дълго­вете си. Шефът на УС обяви, че в момента води прегово­ри с три фирми, които имат желание да спонсорират си­ните. Същото важи и за ком­пания, която и в момента си партнира с клуба, пише "Тема спорт".

На „Герена" все по-упори­то се говори, че една от най-големите компании, които развиват бизнес у нас, може да удари сериозно ра­мо на тима. Водят се прего­вори и със световноизвест­ната американска фирма за хранителни добавки Herbalife. В никакъв случай обаче разговорите няма да бъда финализирани преди финала за Купата на България на 30 май. Причината е, че при ус­пех над Черно море и спечел­ване на трофея сините ще си гарантират участие в евротурнирите. Това пък би им донесло по-големи прихо­ди при подписване на спонсорски договори.

Въпреки намерението на ръководството на клуба да гарантира бюджет от 5 ми­лиона лева това ще доведе до ограничения във фонд "Ра­ботна заплата". Именно той е и най-големият разход на Левски. В момента пър­вият отбор и спортно-техническият щаб "гълтат" по 250 хиляди на месец. Тази су­ма обаче ще трябва да бъде редуцирана.

И веч­ният съперник ЦСКА обяви драстично намаляване на бюджета и планува да се вмести в рамките на 4 ми­лиона през следващата кам­пания. 
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки