Президентът на Дунав: Ще се целим в тройката в "Б" група

До края на 2016 година трябва да имаме още една козирка и осветление, каза д-р Симеон Симеонов

Президентът на Дунав: Ще се целим в тройката в "Б" група
Председател на Управи­телния съвет на Дунав Ру­се д-р Симеон Симеонов (44 г.) е началник на хирургия­та в местната болница. Издръжката на новия член в Б група е негово дело, ка­то той разчита най-вече на бизнеса си, който е свър­зан с медицината и е серио­зен съпорт. Намерихме президента на драконите между две операции. Ето какво сподели той в крат­ко интервю за "Тема Спорт".

Г-н Симеонов, доста преди края на сезона Дунав Русе спе­чели промоция за Б група, изненада ли ви това?
- Не. През целия шампионат показахме, че сме най-добрият отбор в групата и заслужено сме на върха. Доволен съм от успеха. Още повече че го напра­вихме по убедителен начин.

Какви ще са амбициите на Дунав във втория ешелон?
- Преди две години, когато стартирахме проект, обявих­ме една цел, която включваше до две години отборът да е в А група. Не че сега бягаме от от­говорност, но трябва да сме много сигурни, че сме готови за елита, защото виждате какво става там. Влезе ли неподгот­вен тимът, след това не може да се възстанови с години от нанесената му травма - и ико­номическа, и психологическа. Категорично мога да заявя, че ще се прицелим в призовата тройка. Така че много внима­телно ще преценим нещата. Ще играем за победа във всеки мач. Аз не обичам клишето "каквото стане". За мен всичко трябва да стане както тряб­ва.

Ще запазите ли ядрото на отбора?
- Да, ние си имаме ядро от добри футболисти. Но ще се опитаме да развием идеята и в игрови, и във финансов план. Много усилено работим и по базата.

Какви са плановете Ви за нея?
- Предстоят сериозни ре­монти на стадиона. В момен­та имаме една козирка, таб­ло... условия, които малко от­бори в А група имат, а ние и във „В” разполагаме с тях. Сега ще изграждаме козирка и на отсрещната трибуна, плани­раме и поставяне на осветле­ние, реновиране на съблекални­те. До края на 2016 година трябва да сме готови с всичко това. Едва след като подгот­вим базата, ще може да мислим само за футболисти и заплати.

В тази връзка как стоят не­щата с финансирането?
- Аз не знам дали някой може отсега да каже дали ще има проблеми през целия сезон. Ис­тината е, че в момента основ­ният спонсор на отбора съм аз. Като се надявам, естествено, да ми помогнат и доста фирми в града и общината. Имам уве­рението на кмета Пламен Стоилов, на цялото ръковод­ство и на нашите народни представители, че нещата по отношение на финансирането ще са наред. Ако общината ми помага например толкова, кол­кото го прави в Монтана, ние ще играем в А група и няма да изпаднем, гарантирам го. Партньорството ми с община­та в последната година все пак ме прави оптимист.

Остава ли Веселин Великов начело на тима?
- Имаме предварителна уго­ворка с него. Доволни сме от работата му. Той засега твър­до остава в отбора. Естестве­но по въпроса е важно и негово­то мнение. Предстои подпис­ването на договора, дано да ня­ма изненади от негова страна.

Работите ли вече и по се­лекцията за Б група?
- Обсъждали сме тази тема. Вече имаме проведени предва­рителни разговори с десетина футболисти на нужните ни постове. За повече подробнос­ти трябва треньорът да гово­ри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки