ЦСКА и Локо (Сф) останаха без лиценз за Европа и А група

От Лицензионната комисия оповестиха решението официално, "армейците" имат право да обжалване в седем дневен срок, същото важи и за Локо (Сф)

ЦСКА и Локо (Сф) останаха без лиценз за Европа и А група

Лицензионната комисия към БФС остави ЦСКА без лиценз за евротурнирите и първенството. 

 

По процедура клубовете, неполучили лиценз, имат право да обжалват пред Апелативната комисия. Следващото заседание на тази комисия, отнасящо се за обжалване, е на 22-и май, по-следващото на 29-и май, а последното е на 26- юни, като последните две дати се отнасят само за А група. Крайният срок за издаване на лиценз за А и Б група е 30-и юни. 

 

Основната причина за подобно решение е, че и двата клуба не са успели навреме да изчистят дълговете си към НАП. Крайният срок беше 31-и март. Задълженията на "железничарите" към агенцията са малко на над 1 млн. лева. 

 

При този сценарий, интригата за борбата, осигуряващи места за участие в Европа, изчезна. Берое, Литекс и Локо (Сф) имат по 51 точки в момента. Заралии и "оранжевите" отиват при стеклите се обстоятелства. 

 

Същата е съдбата и на Марек и Хасково. Тяхната събда ще се решава допълнително, защото и двата отбора изпаднаха от елита. 

 

Ето какво гласи цялото становище на комисията:

 

След проведено редовно заседание във вторник, 19 май, Лицензионната комисия разгледа в детайли всички допълнителни документи на клубовете и отказа издаването на лиценз за участие в европейските клубни турнири и българското първенство на отборите на ЦСКА, "Локомотив" (Сф), "Марек" и "Хасково". Лиценз за участие в европейските клубни турнири получава отборът на "Черно море".

 

Клубовете, неполучили лиценз, имат право да обжалват в едноседмичен срок пред Апелативната комисия. Всички засегнати клубове са уведомени за решенията на Лицензионната комисия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки