Селимински пред Novsport.com: Предстои да водя преговори с ръководството относно бъдещето ми в Академик (аудио)

Старши-треньорът на Академик (София) Самир Селимински заяви специално в интервю за Novsport.com, че предстои да проведе разговори с ръководството относно бъдещето си като треньор на „студентите”

Селимински пред Novsport.com: Предстои да водя преговори с ръководството относно бъдещето ми в Академик (аудио)

Старши-треньорът на Академик (София) Самир Селимински заяви специално в интервю за Novsport.com, че предстои да проведе разговори с ръководството относно бъдещето си като треньор на „студентите”. Наставникът сподели също така, че никога не е упреквал президента на клуба Атанас Иванов за проблемите в Академик.

 
Господин Селимински, появиха се информации, че не сте получавали заплати- футболисти и треньори?
- След като свърши последният мач, ако сте забелязали не искам да давам много интервюта и да имам изявления в медиите, но пред вас ще отговоря на няколко въпроса, защото вие сте хората, които обикновено цитирате нещата едно към едно. Относно финансите и заплатите не искам да коментирам. Важното е, че хората, които се опитват да издържат клуба, успяха да направят така, че Академик да получи лиценз за новото първенство. Надявам се да продължавате да сте така коректни, тъй като преди 2-3 дена се появиха грешни информации. Никога не съм казвал, че Атанас Иванов е докарал клуба до това положение. Той е президент и много добре знае проблемите на тима и трудностите при издръжката на отбор в днешно време.  Това е човекът, който винаги ме е подкрепял.
 
В момента Академик има ли сериозни проблеми, или по-скоро нещата са спокойни?
-Най-важното беше клуба да вземе лиценз и оттам нататък се надявам нещата в близките дни да се наредят. Тоест да се знае кога започваме подготовка, кои футболисти остават, кой ще води отбора през новия сезон. Това са организационни проблеми, които за мен лично няма проблем да бъдат решени в близките дни. Най-важното беше отборът да получи лиценз, знаете високите изисквания, които има Лицензионната комисия и аз мисля, че им прави чест на хората, които се опитват в тези тежки времена да дават пари за спорт, че успяха да го направят.
 
Ще играете ли на своя стадион от следващия сезон?
- В момента тече ремонт, доколкото съм запознат, но дори да не успее навреме, мисля че този въпрос ще бъде решен и няма да има проблем със стадион, на който да играем мачовете си.
 
Ще се разделите ли с футболисти, или ще запазите ядрото?
- Благодарих им на момчетата, защото имахме с тях мъжка договорка да изчакаме клубът да получи лиценз и оттам нататък им обещахме, че от ръководството ще бъдат потърсени, ще седнем на разговори, ще уточним детайли- кой какви претенции има и на тази база всеки сам от играчите и ние като клуб ще вземем решение за бъдещето на всеки състезател. Трябва да сме им благодарни, че бяха коректни към тима и аз мисля, че в тази посока няма да има проблем.
Селекция обмисляте ли да правите?
-  Не, нищо не мога да ви кажа, докато не се разбере организационно структурата на отбора. Не знам дали още ще ми бъде гласувано доверие като треньор. Това е най-важният въпрос, надявам се тези дни да бъде изчистено и да стане ясно.
        
Тоест тепърва ви предстоят разговори с ръководството?
-  Да, аз заради това и казах, че организационно се решават тези въпроси. За момента съм начело на Академик. Не сме само ние и други отбори са така организационно. Няма нужда в тези тежки времена да се правят интриги, да се налива масло в огъня, което е типично за българската действителност. Ние сами в клуба знаем колко трудности имаме, за да го има Академик на футболната карта на България, така че повече трябва да си помагаме- журналисти и преса. Не само в спорта, а и навсякъде. Аз мисля, че в тази посока Novsport.com е медия, която няма проблем. 
 
ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ СЪС САМИР СЕЛИМИНСКИ МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ В ПРИКАЧЕНИЯ АУДИО ФАЙЛ! 
Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки