Сензациите в пресата днес: По 10 бона на „Герена” при успех за Купата

И още: Холандци влизат в битка за талант от „Герена”, Трима си тръгнаха от Локо Пловдив, Избират между Стоянов и Кабаков за финала в Бургас, Левски умува за Даниел Златков

Сензациите в пресата днес: По 10 бона на „Герена” при успех за Купата

Сензациите в пресата на 21 май 2015г.:

„Меридиан мач”: По 10 бона на „Герена” при успех за Купата


Футболистите на Левски изживяват те­жък сезон от всяка ед­на гледна точка. Един от основните пробле­ми пред играчите бе­ше финансов - запла­ти не се взимат, а пре­мии няма. Финалът за Купата на България обаче може да проме­ни това.

„Сините" ще играят срещу Черно море за рекордна пре­мия. На „Герена" се говори, че бонусът за основните футболисти при победа над „моря­ците" ще бъде 10 000 лева. „Сините" шефо­ве са преценили, че след 6-те години без трофей, сега спечел­ването на Купата трябва да бъде оцене­но подобаващо.

От началото на се­зона „сините" са взели само два пъти бонус за победа. Първият път играчите прибра­ха по 500 лева от таен спонсор след 3:0 над Ботев в Коматево. Вторият път взеха па­ри след отстраняване­то на Лудогорец.


В предишни години на „Герена" получаваха премии след всяка победа, а дори такава над отбори като Марек и Хасково у дома се оценяваше на 1000 лева. За Купата пък се плащаше голям бонус само при спечелване-то й. Преди това се даваха пари на игра­чите само ако по пътя към трофея се отстранява ЦСКА.

„Стандарт”: Холандци влизат в битка за талант от „Герена”

Шампионът на Холандия ПСВ Айндховен също подпитва за Бо­жидар Краев, научи "Стандарт". Холандците са били привлечени от шума около него и са пратили човек да следи изявите му. Както е из­вестно, в Страната на лалетата обичат да купуват млади играчи, за които по-късно вземат доста добри пари. Те обаче ще трябва да се преборят за подписа на Краев с "Лацио", който засега има най-сериозен интерес към него.

„Тема спорт”: Трима си тръгнаха от Локо Пловдив


Локомотив Пловдив отно­во е изправен пред сериозно изпитание. Два кръга преди края на първенството трима основни футболисти напусна­ха отбора. Преди вчерашна­та тренировка първи си е тръгнал вратарят Йордан Господинов. След занимание­то пък със съотборниците си са се разделили Спас Делев и Венелин Филипов. Триото ня­ма проблем да разтрогне до­говорите си. Те могат да скъ­сат по вина на клуба заради неизплатени заплати. Госпо­динов, който от известно време не попада в сметките на Христо Колев-Бащата, Де­лев и филипов няма да играят в оставащите двубои с Лев­ски и Черно море.

Това няма да са единстве­ните футболисти, които ще напуснат „Лаута". Заради не­ясното бъдеще на клуба поне още трима се очаква да си стегнат багажа в близките дни.

Преди дни почетният пре­зидент на Локо Христо Бонев обяви пред „Тема Спорт", че никой няма право да се сърди на играчите, ако те решат да си тръгнат. Почти цяла пролет футболистите игра­ха без пари единствено и са­мо за честта на черно-белите.

Спас Делев е желан от ня­колко клуба, сред които ЦСКА и Локомотив София. Той оба­че е обявил, че първо ще се опита да си уреди трансфер в чужбина. За последно навън той рита за испанския Лае Па-лмас през есента на 2013 го­дина, но не успя да се наложи и дойде на „Лаута".

Венелин Филипов пристиг­на в Локо Пловдив преди годи­на от Черноморец, а Господи­нов е част от смърфовете от лятото на 2012-а. Явно обаче търпението и на три­мата се е изчерпало.

„Тема спорт”: Избират между Стоянов и Кабаков за финала в Бургас


Съдийската комисия към БфС се е спряла на две имена, от които да бъде избран главен арбитър на финала за Купата между Левски и Черно море, пише "Тема спорт". Спорът за трофея е на 30 май от  20:00 часа в Бургас и ще бъде предаван пряко по Нова ТВ. 

Очаква се съдия да е някой  измежду Ивайло Стоянов и Георги Кабаков. Първият е с по-големи шансове да получи наряд. Рефер номер 1 на България за 2014 година Стоянов ръководи полуфинала реванш между Левски и Лудогорец на "Герена", който завърши 1:0 за домакините. 

Именно 33-годишният петричанин свири двубоя от редовния сезон между сините и Черноморе в София, завършил с 1:0.

Георги Кабаков е бил главен рефер на 3 мача на столичани през настоящата кампания, като в тях те са записали 1 победа (над Лудогорец с 3:2) и 2 поражения (от Славия с 1:3 и 0:1). Любопитно е, че пловдивчанинът не е получавал наряд за нито една среща на Черно море през сезон 2014/15.

„Тема спорт”: Левски умува за Даниел Златков


Бранителят на Ботев Пд Даниел Златков е предложен на Левски, за лятната селекция, разбра Тема Спорт". Догово­рът на защитника с канарчета­та изтича в края на кампания­та, като на този етап не са во­дени преговори за подновяване­то му. От "Герена" са запозна­ти със ситуацията и обмислят оферта към бившия футболист на Славия и Миньор Перник. Статутът му на свободен агент го прави привлекателен за Левски, където парите са кът.

Златков се завърна в Бълга­рия през зимата, след като из­кара сезон и половина 8 турския Болуспор. 26-годишният футбо­лист се представя на високо ниво и имаше голяма заслуга в ня­колко мача Ботев да не допусне гол.

В момента на "Герена" разпо­лагат с трима централни бра­нители - Борислав Стойчев, Ай-мен Белаид и Емил Нину. Пър­вият е със статут на безспо­рен титуляр, докато другите двама не са особено убедител­ни. Затова Стойчо Стоев дър­жи да бъде привлечен нов за­щитник.
Специалистът позна­ва отлично Златков, тъй като работи с него по време на пре­стоя си 8 Миньор. Идеята му е да бъде направен тандем меж­ду него и Стойчев. Двамата съ­що много добре се познават, за­щото бяха съотборници при чу­ковете.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки